Home Forums Ziek thuis Wie ben ik…

Wie ben ik…

1 Started on: 1226 oktober 2024 om 14:13

Waar ik de laatste weken erg mee zit.

Ik zit momenteel vanaf vorig jaar augustus in de ziektewet. Sinds die tijd niet meer gewerkt, ook niet vrijwillig.

Nu een spoor 2 coach deze heeft volgens mij nog nooit te maken gehad met iemand met persoonlijkheidsproblemen en depressie. Krijg volgende week derde gesprek. Dit merk ik en dat werkt niet fijn, geen echt begrip, m’n werkgever wilde niet investeren in een beter bureau,dit was te duur en anderen bureaus konden mij wel beter bijstaan mbt m’n klachten.

Voor de eerste keer echt zolang thuis,in de ziektewet vanaf het moment dat ik werk. Wel heb ik al vanaf pubertijd extreme zelfhaat, geen zelfvertrouwen, geen concrete keuzes maken, twijfel altijd aan alles. veelal in depressies op en af (vaker wel dan niet),al veel hulp gehad,therapieen en slik medicatie. Moeite,verschrikkelijk veel moeite m’n plaats te vinden in het leven. Zelf het creëren van een plek waar ik me echt goed voel is lastig. Probeer het. Waar denk ik veel overna,hoe nu verder…

met veel vragen aan het worstelen

Wie ben ik, ben ik iemand waarbij het ‘beter’ zou zijn als ik mogelijk gedeeltelijk afgekeurd wordt. Zal ik dat ook worden? Wil ik dat? Zou er dan misschien een bepaalde druk van me afvallen op werkgebied,omdat ik dit al 20 jaar heb en altijd maar door blijven knokken..

Er is tot nu toe niemand geweest die heeft gezegd dat ik afgekeurd zou kunnen worden, of gedeeltelijk.

Heb geen echte steun, van ggz niet,vanuit oude werkgever niet,vanuit spoor 2 niet. De werkgever wilt dat ik zsm een VSO teken dat ze van me af zijn. En denk eraan,maar wel met de zekerheid dat ik in de ww kan raken eerst,en dan hopelijk door weer aan de gang te gaan ergens,dat het allemaal wat bijdraait. Hoe ik me voel en er wellicht betere tijden aan komen. Veel vragen,veel twijfels, veel van alles

Hallo,

Teken geen VSO zonder zelf een advocaat te raadplegen die je op de consequenties kan wijzen! Anders kun je jezelf aardig in de voet schieten. Zeker wat je WW rechten betreft.

Niemand kan je vertellen of je in aanmerking komt voor een WIA uitklering of niet. We kunnen het wel vermoeden, daar je momenteel niet instaat bent te werken. Meestal kan een bedrijfsarts het redelijk goed inschatten.
Voor de WIA (arbeidsongeschiktheidsuikering) is van belang hoeveel je verdiendde voordat je ziek werd en wat je na je ziekte nog kunt verdienen. Daarvoor moet eerst worden vastgesteld welke beperkingen je allemaal hebt. Dan pas kan een schatting wordn gemaakt van wat je nog wel kunt doen en wat je daarmee kunt verdienen. Aan de hand van het evrshcil tussen wat je voorheen verdiende en wat je ind e toekomst nog kan verdienen wordt je arbeidsongeschiktheidspercentage berekend. Dat moet meer zijn dan 35% om voor d eWIA in aanmerking te komen. In zijn algemeenheid geldt dus hoe hoger je inkomen hoe makkelijker het is om een WIA uitkering te krijgen.

Voor je problemen is afkeuren geen oplossing. Het geeft je wat meer rust, maar oplossing van je problemen moet komen van een gerichte behandeling. Als je niet tevreden bent over je behandelaar moet je dat duidelijk aangeven en kijken of een andere behandelaar wellicht een oplossing is. Bespreek dit anders met je huisarts. Alles staat of valt of je je in zowel de behandelaar als de behandelmethode kunt vinden. Zeker als je al jaren bezig bent geweest met hulpverleners!

Met vriendelijke groet,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.