Home Forum Geldzaken Worden huurinkomsten afgetrokken van je IVA uitkering?

Worden huurinkomsten afgetrokken van je IVA uitkering?

2reactiesStarted at24 januari 2019 om 15:03

 • Bobby
  Bijdrager

  Worden huurinkomsten afgetrokken van je IVA uitkering?

  De volgende situatie:

  Ik woon in een koopwoning en heb daarnaast een 2e woning welke ik verhuur. Nu wil ik eigenlijk nog een huis erbij kopen voor de verhuur. Bij de belastingdienst worden inkomsten uit huur niet gezien als inkomsten, zolang het niet bedrijfsmatig is. Weet iemand hoe het UWV hier tegenaan kijkt? Wordt ik dan gekort op mijn uitkering?

2 reacties aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste Bobby,

  met het verhuren van meerdere kamers in meerdere woningen denk ik dat het wordt gezien als een “bedrijfsmatige bezigheid”. Als u inkomen heeft vanuit deze activiteiten heeft dit zeker invloed op uw uitkering.
  Zoals u kan zien staat het verkrijgen van inkomen uit verhuur van kamer(s) ook niet in de lijst van inkomen welke geen invloed heeft op uw uitkering;
  https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/hoe-hoog-is-mijn-wga-uitkering/inkomsten-die-geen-invloed-hebben-op-wga-uitkering

  Het lijkt dan ook heel verstandig om dit zeker heel goed uit te zoeken. Ik verwacht ook dat het UWV u hierover de juiste informatie kan geven zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

  Via uw account onder “Mijn UWV” kunt u berichten aan het UWV sturen. Ervaringen geven aan dat hier het snelste op gereageerd wordt.

  Ik wens je veel succes.
  Met vriendelijke groet, John

  ABC
  Bijdrager

  Gegroet,

  Zie onderstaande link waar iemand een vraag hierover heeft gesteld. Het gaat hier om een huis door erfenis verkregen. Wel gaat het UWV in op het bedrijfsmatige aspect.

  https://www.lotgenotenforum.nl/viewtopic.php?f=282&t=46961

  Als ik de reactie van het UWV vertaal in mijn eigen woorden en op u betrek dat lijkt het mij dat u risico loopt om als bedrijfsmatige verhuurder gezien te worden. U koopt bewust een woning voor de verhuur in een situatie waarbij u een uitkering krijgt.

  Mvg ABC

2 reacties aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.