Home Forum Deze community wie kan met mij mee?

wie kan met mij mee?

19reactiesStarted at4 februari 2019 om 16:16

 • Kevin
  Bijdrager

  wie kan met mij mee?

  Hoi, Ik ben op zoek naar iemand die met mij mee kan of wil naar mijn herkeurings gesprek met UWV.  Kostenvergoeding is mogelijk. Het gaat puur om een 2e paar oor. Dus niet inhoudelijk mee praten.

  Stuur mij een prive bericht voor reactie.

  vriendelijke groet

   

  Kevin

15 reacties aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
 • Auteur
  Reacties
 • ABC
  Bijdrager

  Gegroet,

  Is het een goed idee om de regio of in ieder geval de provincie aan te geven?

  Mvg ABC

   

  Kevin
  Bijdrager

  Sorry, dat is inderdaad handig.. Het gaat om regio Amsterdam. Maar mensen uit andere regio’s kunnen ook reageren. Kostenvergoeding is mogelijk. Als ik moet bellen of mailen, laat info achter en dan maak ik contact. Dan kunnen we het eea. bespreken cq afspreken.

  mvg kevin

   

  JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Kevin,

  kan je aangeven op welke datum en welk tijdstip het is?

  Vriendelijke groet, John

  Kevin
  Bijdrager

  Beste John,

   

  ik wil dat liever in een PB (prive bericht of telefoontje)  melden. Het geeft minder angst als ik weet dat alleen een paar mensen en ik weten dat ik op die dag op gesprek moet. Ik kan bellen of mailen of mensen kunnen mij bellen of mailen. Het is mijn “dingetje” dat angstig zijn….

  mvr gr  kevin

   

  JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Hoi Kevin,

  Je kan me mailen

  Vriendelijke groet, John

  • Deze reactie is gewijzigd 1 year, 3 months geleden door JohnJohn.
  ABC
  Bijdrager

  Gegroet,

  Hopelijk lukt het dat iemand van het forum mee kan. Zelf ben ik niet de juiste persoon daar de reis naar Amsterdam voor mij te ver is. Ik neem dan echt niet meer op wat besproken wordt. Mocht het niet lukken van de FNV vakbond weet ik dat zij ook meegaan naar gesprekken met het UWV. Naar ik aanneem weet je dat je het gesprek ook kan opnemen, dat is tegenwoordig toegestaan. Wel van te voren melden omdat dan de opname apparatuur van het UWV klaar ligt als het gesprek begint. Als het pas bij het begin van het gesprek wordt aangegeven gaat er de nodige tijd voorbij voordat de opname apparatuur gevonden is en dan zit je ‘gezellig’ met de arts te wachten totdat iemand de apparatuur brengt. Zelf zou ik beiden doen, opnemen en iemand meenemen. Opnemen omdat je het dan na een week of bij het krijgen van de beschikking ook nog kan terug luisteren. Iemand mee nemen omdat je dan achteraf de indrukken, gevoelens, de toon van het gesprek kan bespreken.

  Sterkte toegewenst!

  Mvg ABC

   

   

   

  Kevin
  Bijdrager

  Hoi John,

   

  Ik stuur je een mail .

  dank voor je snelle reactie.

   

  mvrgr Kevi

  Kevin
  Bijdrager

  Hoi ABC,

  Ik heb een vraagje tav  het opnemen van het herkeurings gesprek met of zonder een extra 2e paar oor……

  Zet ik niet hiermee het herkeurings gesprek op scherp?

  Loop ik niet het risico dat ik strenger word beoordeeld omdat het mogelijk gezien kan worden dat ik de VA niet vertrouw?

  Loop ik niet het risico dat met het opnemen dat ik een slechte beoordeling kan krijgen?

  Sorry.. het is de angst die nu ff speelt vandaar de vragen

  Ik waardeer dat je meedenkt en meevoelt. Ik snap je situatie wel hoor en gelukkig geef je het zelf aan en dat vind ik heel belangrijk.

  Ik zelf ben geen lid van de FNV. Ik heb Stichting Mee gevraagd maar die had niemand beschikbaar. Er is daar trouwens een wachttijd van 4 weken  heb ik begrepen. En uiteindelijk ben ik hier op deze website terecht gekomen.

  Dank voor je reactie

  mvr gr

  Kevin

  Maaike KuipersMaaike Kuipers
  Bijdrager

  Beste Kevin,

  Allereerst vind ik het dapper dat je je vraag stelt. Ik denk dat veel mensen niet om hulp durven te vragen in dit soort situaties, al is het maar om een extra paar oren erbij te hebben. Wat ik eventueel ook voor je kan doen is een oproep plaatsen op onze Facebookpagina. Met de verwijzing naar jouw bericht hier. Stel je dat op prijs?

  Uiteraard is het anoniem. En wat je anders nog zou kunnen doen is contact zoeken met een vrijwilligerspunt bij jouw in de stad of regio. Misschien is dar wel iemand die met je mee wil.

  Met vriendelijke groet,

  Maaike Kuipers
  Communitymanager Samen Veerkrachtig

  ABC
  Bijdrager

  Gegroet,

  Ik heb direct nadat de datum bekend was een briefje naar het UWV gestuurd met daarin dat ik graag het gesprek zou willen opnemen en dat ik de akkoord ging met de regels van het UWV. Zie hiervoor

  https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/spelregels-voor-geluidsopname-bij-uwv/index.aspx

  Als reden heb ik aangegeven dat ik gespannen ben waardoor ik achteraf niet goed weet wat besproken is en dat ik achteraf wel de behoefte had om te weten wat besproken was.

  Ik heb tot nu toe altijd dezelfde arts gehad dus wij kenden elkaar al voordat het toegestaan was om een geluidsopname te maken. Er is in onze gesprekken nooit sprake geweest van onaardig gedrag. Wel zijn we het niet altijd met elkaar eens en dat geven we dan beiden beleefd aan en soms discussiëren we er feitelijk over en daar laten we het dan bij. Gezien deze ervaringen vond ik zelf dat de arts er maar me moest dealen, hij heeft er zelf voor gekozen om UWV arts te worden en ik vond dat hij mij ook maar moest vertrouwen. Deze arts heeft niet laten merken dat hij het vervelend vond dat er een opname gemaakt werd, hij heeft mij niet anders behandeld dan daarvoor en de beschikking was ook niet afwijkend tav wat ik verwacht had.

  Mijn gedachten waren vooraf ik ga van mezelf uit en voor mij is het fijn om het gesprek te kunnen opnemen. Als de arts mij gezonder wil verklaren dan ik ben dan laat hij/zij dat niet na doordat er een opname wordt gemaakt. Is een kwestie van de vragen iets anders stellen en er vervolgens een andere inhoudelijke samenvatting aan toe te voegen. De UWV artsen zijn in mijn ervaring enorm goed getraind dus ze weten hoe ze een gesprek kunnen sturen. Daarnaast worden er allerlei conclusies getrokken op basis van non verbaal gedrag en dat is niet te horen op een geluidsopname. Bezwaar maken vindt plaats op basis van de schriftelijke rapportage en hiervoor is het UWV verplicht om die beschikbaar te stellen.

  U kan het vooraf schriftelijk aanvragen en vervolgens bij aanvang van het gesprek vragen of de arts het vervelend vindt dat er een geluidsopname wordt gemaakt en als hij/zij ja zegt er een kort gesprek over voeren en vervolgens aangeven dat u dan van het opnemen afziet. Ik verwacht niet dat een UWV arts snel aangeeft dat hij/zij iets vervelend vindt, is de cultuur niet naar. Mocht u er net een treffen die niet zo macho is dan scoort u omdat u aangeeft dat er afgezien wordt van het opnemen.

  Ik zag dat u John mocht mailen en ik hoop voor u dat John mee kan.

  Mvg ABC

   

   

  Kevin
  Bijdrager

  Beste Maaike,

   

  Dank voor je reactie en je aanbod. Het zijn zeer bruikbare tips.

  Een (anonieme) oproep met de verwijzing op uw facebook pagina lijkt me een goed idee. Daarnaast ga ik direct aan de slag met je andere tip nl via de vrijwilligerspunt van mijn regio.

  Nogmaals dank.

  met vriendelijke groet

  Kevin

  Kevin
  Bijdrager

  Beste ABC,

   

  dank voor je uitgebreide uitleg. Ik heb de UWV link bekeken. Ik kan niks anders concluderen dat het mag van de organisatie mits je het van te voren aangeeft. Dus de VA’s  weten dat mensen dat kunnen vragen. Uiteraard kunnen sommige VA’s om verschillende redenen niet willen.

  Ik ben erg geholpen met je advies. Ik proef dat je heel  veel weet van de materie en dat je erg goed de materie onder woorden kan brengen. Ik weet nu wat ik moet doen.

  John en ik hebben al contact gehad. Hij kan helaas niet maar hij kijkt naar andere opties voor mij. Ook gaat Maaike een fb oproep doen en ik ga naar het vrijwilligers punt met mijn zoektocht .

  Als het dan toch niet lukt dan is het zo. Ik weet dat ik het gesprek kan opnemen en dat vind ik al een groot voordeel.

  Heel erg bedankt  voor je tijd, moeite en goede uitleg

  met vriendelijke groet

   

  Kevin

  Maaike KuipersMaaike Kuipers
  Bijdrager

  Beste Kevin,

  Je verzoek staat op onze Facebookpagina. https://www.facebook.com/SamenVeerkrachtig. Als we een privébericht o.i.d. krijgen laat ik het je weten.

  Er moet toch wel iemand zijn die mee wil……

   

  Met vriendelijke groet,

  Maaike Kuipers
  Communitymanager Samen Veerkrachtig.

  Kevin
  Bijdrager

  Beste Maaike,

  Dank voor al je moeite en voor het plaatsen op fb. We wachten het af.  Meer kunnen we niet doen.

   

  Met vriendelijke groet

  Kevin

  Kevin
  Bijdrager

  Beste ABC,

  Ik heb je een prive bericht gestuurd met een vraag.

  Als je in de gelegenheid bent, zou je ernaar kunnen kijken? Alvast dank

  m vr gr

  Kevin

   

15 reacties aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.