Home Forum De keuring en erna Wia keuring van mijn echtgenoot met ptss

Wia keuring van mijn echtgenoot met ptss

9reactiesStarted at17 november 2019 om 19:25

 • Mexx
  Bijdrager

  Wia keuring van mijn echtgenoot met ptss

  Over 1,5 week heeft mijn man de wia keuring. Hij heeft complexe ptss opgelopen door zijn werk en heeft de erkenning beroepziekte. Mijn man heeft te te kampen met veel klachten oa niet tegen harde geluiden  kunnen en autorijden is ook een probleem, hij is het liefs in zijn vertrouwde omgeving, de prikkels van het normale leven hebben veel impact. Vermoeidheid door slecht slapen etc.. kortom ons leven is heel erg veranderd.

  Reïntegratie is niet aan de orde geweest en de bedrijfsarts benoemd naar zijn inziens geen benutbare mogelijkheden. Deze informatie is bekend bij het Uwv.

  Wat kunnen wij verwachten van de verzekeringsarts, is de inbreng van de bedrijfsarts van invloed op de verzekeringsarts? Werken is in mijn optie echt een probleem en de stress om ons inkomen houd ons bezig.

  Is het mogelijk dat er een beslissing genomen wordt tijdens de afspraak of komt dat altijd later?

  kortom veel vragen en onzekerheden.

  hoop op het meedenken,

  mvgr. Els

   

   

   

   

   

   

  (1 waardering)
  John
9 reacties aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Reacties
 • Mexx
  Bijdrager

  Nog even een aanvulling op mijn bericht, ik kon het er niet meer bijvoegen.

  mijn man is ziek uit dienst gegaan en wegens een arbeidsconflict er niet meer in dienst. Hij is een schim van wat hij was, van een werkzaam iemand van 40 tot 60 uur in de week naar iemand die weinig meer kan. De laatste keer bij de bedrijsarts was hij met zijn lichaam aan het shaken en trillen dit komt door de ptss en het continu alert zijn.

  Ik voorzie dat dat bij het uwv ook gaat gebeuren want het erheen gaan is al bijna niet te doen.

  JohnEDJohn
  Lid

  Beste Mexx,

  wat je kan verwachten bij de keuring staat uiteengezet op onze website;
  https://samenveerkrachtig.nl/waar-sta-ik/de-keuring-en-erna/

  Dat het UWV al akkoord is gegaan met geen re-integratie van je man vind ik persoonlijk wel een positief punt. Het lijkt erop dat men de bevindingen van de bedrijfsarts serieus heeft genomen.
  Dit geeft echter geen zekerheid voor de keuring, de keuringsarts kan ook geheel op zijn eigen bevindingen afgaan.
  Zorg dat jullie het dossier van je man op compleet en op orde hebben.

  Mocht het werkelijk niet te doen zijn voor je man om naar de arts toe te gaan dan kan je dit ook melden bij het UWV. Je zou een thuiskeuring aan kunnen vragen (dit gebeurt bijna niet, maar is wel een mogelijkheid. Kost vaak wel een hoop moeite om dat geregeld te krijgen).

  Ik ga er vanuit dat je man niet alleen gaat naar de keuring. Weet ook dat je het gesprek met de keuringsarts op mag nemen. Dit zodat je het ook in alle rust thuis nogmaals terug kan luisteren!

  Ik wens jullie heel veel sterkte en succes.
  mocht je nog vragen hebben stel ze gerust en ik hoop dat je ons hier op de hoogte wil brengen van het verdere verloop van het traject.

  Met vriendelijke groet,
  John

  Mexx
  Bijdrager

  Hoi John,

  dankjewel voor je reactie. De wergever was in ons geval de eerste anderhalf jaar eigen risicodragend is het dan zo dat het Uwv een partij is in de reintegratie?  Het Uwv heeft het dossier toch ook? We waren daar ook voor de eerstejaarskeuring. Mijn man gaat overgens niet alleen ik ga met hem mee.

  alvast hartelijk bedankt voor het meedenken?

  mvgr. Els

   

  JohnEDJohn
  Lid

  Beste Els,

  is je man is na 1,5 jaar ziekte uit dienst gegaan? Was de werkgever van je man daarom slechts de eerste anderhalf jaar eigen risico drager?
  https://samenveerkrachtig.nl/hulpwijzer/hoe-weet-ik-of-mijn-werkgever-eigenrisicodrager/

  Ik hoop dat je vanuit de informatie van onze website meer duidelijkheid krijgt over de rol van de werkgever en UWV bij het eigenrisico.

  Ons advies is eigenlijk wel altijd om tijdens je ziekte periode niet uit dienst te gaan bij de werkgever. Dit is hier echter al gebeurt en niet meer terug te draaien.
  https://samenveerkrachtig.nl/hulpwijzer/vaststellingsovereenkomst-tekenen-ziekte/

  Nu je man niet meer in dienst is bij de werkgever valt hij inderdaad onder het UWV, inderdaad is daar het rapport van de eerste jaars ziektewetbeoordeling ook bekend.

  Ik wens jullie beide heel veel sterkte en succes bij de keuring.
  Met vriendelijke groet,
  John

   

   

  Mexx
  Bijdrager

  Beste John

  hartelijk dank voor je reactie.

  we gaan het a.s woensdag afwachten en hopen dat het soepel verloopt. Ik hou je op de hoogte.

  mvgr. Els

  Mexx
  Bijdrager

  Beste John,

  Nu 2 wkn geleden het gesprek met de verzekeringsarts gehad. Arts was wat formeel en tikte veel op zijn computer om alle gegevens in kaart te brengen. Was voor ons een spannend en emotioneel gesprek. Het oordeel van de arts was dat mijn man niet naar een arbeidsdeskundige hoeft en hij uitkwam op 80/100 wga, tot deze beslissing kwam hij om dat mijn man nog gesprekken heeft bij een emdr psycholoog en dat hij verwacht dat er nog verbetering in zijn situatie kan komen.

  Iva kon het niet worden want hij zei dat gaat de Iva commissie in dit geval niet goedkeuren. Mijn man zei tegen de arts, weet u wel wat dat voor mij betekent? Dat ik niet kan verhuizen!! Wij wonen in een drukke omgeving met heel veel geluiden en een drukke weg, mijn man kan niet meer tegen deze omgeving omdat het té veel prikkels geeft en stress. We wonen in een koophuis en met een wga uitkering gaan de banken geen nieuwe hypotheek verstrekken.

  Mijn vraag is, hoelang duurd het voor we het besluit in de brievenbus hebben, het is nu 2 wkn geleden. Wga zal iig wel rust brengen maar is het ook nog mogelijk dat het alsnog een Iva kan worden. Hij is tenslotte de Arts die een medische advies kan geven. Kortom nog veel onrust hier.

  alvast bedankt voor het meedenken.

  gr. mexx

  JohnEDJohn
  Lid

  Beste Mexx,

  dank voor je uitgebreide terugkoppeling. Ik begrijp dat het oordeel dat de keuringsarts om geen IVA toe te kennen zeer teleurstellend is. Helaas is het zo als hij heeft aangegeven dat als er nog een behandeling is en en er door die behandeling nog zicht is op verbetering hij dit besluit kan nemen.

  Het bevreemd mij echter wel dat je man niet naar de arbeidsdeskundige hoeft.
  Hoe dit juridisch zit weet ik niet, misschien kan je hier navraag over doen bij het juridisch loket?

  De beschikking komt “na enige tijd”zo staat om schreven op de website van het UWV. Een rekbaar begrip. Ik kan je daar dus geen goed antwoord over geven. De beslissing op de WIA aanvraag moet echter wel binnen 8 weken na de aanvraag bekend zijn!

  Ik wens jullie heel veel sterkte en succes,
  met vriendelijke groet,
  John

  Mexx
  Bijdrager

  Beste John,

  kan je uitleggen waarom jou dat bevreemd? De arts gaf aan op dit moment geen benutbare mogelijkheden te zien en dat hij daarom niet naar se arbeidsdeskundige hoeft.

  gr. mexx

  JohnEDJohn
  Lid

  Beste Mexx,

  het bevreemde mij omdat ik er vanuit ging dat de arts op dit moment nog benutbare mogelijkheden zou zien. Nu jij duidelijk heb gemaakt dat er op dit moment geen benutbare mogelijkheden worden gezien is het me helder en duidelijk en begrijp ik de beslissing van de arts ook.

  Nogmaals enorm veel stekte en succes voor jou en je man.
  Met vriendelijke groet,
  John

9 reacties aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.