Home Forum Mijn Verhaal Wia keuring loopt. Niet eens met verslag verzekeringsarts.

Wia keuring loopt. Niet eens met verslag verzekeringsarts.

3reactiesStarted at31 juli 2020 om 10:08

 • Eric
  Bijdrager

  Wia keuring loopt. Niet eens met verslag verzekeringsarts.

  Beste allemaal,

  Op 29 augustus stopt de wettelijke wachttijd en is een wia aanvraag gedaan. Ik heb een zware burn-ot en ptss.

  Twee weken geleden heb ik telefonisch een gesprek gehad met de verzekeringsarts. Gisteren heb ik hier het verslag van ontvangen welke naar de arbeidsdeskundige gaat, uiteraard zonder medische informatie.

  In de medische informatie welke de verzekeringsarts heeft ontvangen staat dat ik (nog) niet in staat ben welke vorm dan ook van werk aan te kunnen. Ik zit nog volop in een behandeltraject welke tot op heden weinig resultaat geeft.

  Ik heb het 2de spoor traject wel doorlopen maar zonder daadwerkelijke stappen. Zo is er bijvoorbeeld wel een cv gemaakt en een interesse verkenning gedaan. Ook is er een motivatiebrief geschreven in plaats van een sollicitatiebrief. Deze is op advies van de bedrijfsarts wel verzonden met een aanmelding als vrijwilliger.. Het is niet de bedoeling geweest dat ik voor nu ook daadwerkelijk zou starten. Ik heb mij bij een instelling als vrijwilliger aangemeld welke mij en mijn situatie goed kennen. Er is geen actie ondernomen om al te starten. Deze stap is gedaan op advies van de bedrijfsarts om spoor 2 wat inhoud te geven.

  In het rapport van de verzekeringsarts staat dat het aanvangen van inzet als vrijwilliger niet gestart is vanwege de corona maatregelen. Tijdens het gesprek heb ik al duidelijk aangegeven dat dit niets te maken heeft met het niet aanvangen. In het gesprek sputterde de verzekeringsarts hier al een beetje tegen. Er staat ook nergens in de stukken dat de corona maatregelen oorzaak zijn. Nu staat in het rapport de mening van de verzekeringsarts geschreven.

  In het rapport zijn ook een aantal medische klachten welke ik ondervind door de burn-out en de ptss weggelaten welke belangrijk zijn voor mijn functioneren.

  Ik ben licht in paniek om dit rapport.

  Via heeft wijze raad.

  vriendelijke groet, Eric.

   

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • Eric
  Bijdrager

  Ter aanvulling:

  In de meegezonden stukken van onder andere bedrijfsarts en behandelaars staat dat ik nog geen benutbare mogelijkheden heb. De verzekeringsarts schrijft dat deze op langere termijn grote verbeteringen voorziet en mij nu 5 maal 4 uur , is 20 uur, inzetbaar vind en incidenteel 22 uur.

  Ik heb een werk contract van 20 uur per week.

  Heidi
  Bijdrager

  Hoi Eric

   

  het zelfde geval geweest bij mij 2015 zwaar burn-out en ptss, in november hebben zij mijn uitkering stop gezet omdat ik niet 35% was afgekeurd in bezwaar gegaan met de gemeente samen vervolgens heeft gemeente mijn oude werkgever zijn bezwaar teug getrokken en ik was zo stom om zelf niet in bezwaar te gaan of ik moest mijn werkgever machtigen om in plaats van mij in bezwaar te gaan dus een grote fout van mij geweest,  ik adviseer iedereen om in bezwaar te gaan als je het oneens bent. Ik was zwaar ziek nog steeds en artsen en mijn werkgever hebben aan hun zelf gedacht. en misbruik gemaakt van mijn situatie overleg altijd met een deskundige jurist advieseer ik. ik heb nu her- beoordeling aangevraagd 31 augustus word ik gebeld door de arts van het UWV ben heel benieuwd wat er uitkomt het gaat nog steed slecht met mij maar wie denkt nou aan ons niemand. pas goed op je zelf en laat je door hun  jiet misleiden breid altijd goed voor een gesprek en kom voorje rechten op ziek is ziek.

  Eric
  Bijdrager

  Hoi Heidi,

   

  Fijn dat je de moeite hebt genomen een reactie te schrijven.

  Ik heb veel aan jouw reactie. Ik lees dat je super alert moet zijn. Hier ben ik al achter gekomen de afgelopen dagen. Zoals jij schrijft dat een ieder aan zich zelf denkt.

  Zonder overleg is mijn online registratie van het re-integratie traject afgesloten. Hier stond heel veel informatie in welke ik goed kon gebruiken voor het bezwaar.

  Ik heb al het advies gekregen de arbeidsdeskundige af te wachten en dan te kijken wat de stand van zaken is. Nu kan ik nog weinig doen blijkt.

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.