Home Forum De keuring en erna WIA keuring afgekeurd 80-100 vraag

WIA keuring afgekeurd 80-100 vraag

6reactiesStarted at10 juni 2020 om 17:27

 • Sandra
  Bijdrager

  WIA keuring afgekeurd 80-100 vraag

  Ik heb een vraag ik ben afgekeurd voor 80-100 procent en krijg een WIA uitkering loongerelateerd. Ik ben gekeurd door de verzekeringsarts en hoefde niet naar de arbeidsdeskundige.

  In mijn rapport staat dat ik geen duurzame benutbare mogelijkheden heb om te werken en dat ik over 12-18 maanden opnieuw word opgeroepen voor een herkeuring.

  Aan de telefoon werd geopperd dat ik misschien wel vrijwilligerswerk kon doen,maar na een lang gesprek kwam se arts tot de conclusie dat, dat op dit moment geen optie is en dat daar over 9 maanden opnieuw naar gekeken zou worden.

  Nu staat er ook in het rapport dat het UWV verantwoordelijk is voor mijn reintergratie en dat ik daarom binnen 4 weken een oproep krijg. Ik vraag me dan nu dus af waar deze oproep voor is. Gaan ze dan nu toch kijken of ik mogelijkheden heb om te werken/ vrijwilligerswerk te doen?

  Na mijn telefoon gesprek met de arts was ik opgelucht en dacht ik weer even te kunnen ademen de aankomende maanden en aa mezelf te kunnen werken. Door hetgeen dat ik nu toch weer een oproep krijg zit ik alweer helemaal in de stress. Kan iemand mij  vertellen wat deze oproep inhoud na mijn beoordeling van geen benutbare werkzaamheden en afkeuring 80 tot 100 procent?

   

6 reacties aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Reacties
 • InekeEDIneke
  Bijdrager

  Bij een wga uitkering krijg je een oproep bij het werkbureau, ook bij 80-100. Voor die percentage is er geen reïntegratieverplichting, maar gaat het om een profiel aanmaken. Dat wordt ook weer op nonactief gezet. Het is ook meer een lijntje houden-met, hoe het zich ontwikkeld. Deze afspraken zijn wel verplicht, maar mijn ervaring was dat ze fijn meeleefden en geen druk zetten….. geen zorgen dus!!

  Mvg ineke

  Sandra
  Bijdrager

  Super bedankt voor dit antwoord dit verduidelijkt het 1 en ander zat alweer helemaal in de stress

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Helemaal herkenbaar had ik ook toen🙈 ik schrok me de rambam!! Gelukkig viel het mee en waren ze erg betrokken!! Succes!!

  Sandra
  Bijdrager

  Nog 1 vraagje… Ik kan daar dus ook gewoon aangegeven dat de verzekeringsarts aangegeven had dat ik voorlopig geen vrijwilligerswerk hoefde te doen. Of is dit wel duidelijk na aanleiding van mijn rapport waar hetgeen in staat dat ik in me eerste vraag had beschreven?

  Ik ben mezelf al helemaal aan het opvreten hoe Ik iets ga zeggen, controle verliezen is iets waar ik niet tegen kan en dit brengt spanning en paniekaanvallen.

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Jahoor dat kun je best aangeven, dan haal je iig de spanning van het gesprek al af!!

  Vraag-maar-raak hoor!!

  Gr ineke

  Sandra
  Bijdrager

  Dankjewel! Hopelijk valt het allemaal mee en kom ik uit mijn woorden.

  Weet u toevallig ook of ik in september recht heb op de tegemoetkoming voor arbeidsongeschikten?

  Ik heb al goedkeuring op mijn WIA gekregen mijn WIA gaat in per 13 augustus 2020.

  Ik ben sinds 2018 al 80 tot 100 procent arbeidsongeschikt met een ziektewetuitkering die dus vervangen word door de WIA per 13 augustus van dit jaar

  • Deze reactie is gewijzigd 3 weeks, 1 day geleden door Sandra.
6 reacties aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.