Home Forum De keuring en erna Wga lau uitkering naar buitenland

Wga lau uitkering naar buitenland

2reactiesStarted at14 maart 2019 om 15:26

 • Sivasli58
  Bijdrager

  Wga lau uitkering naar buitenland

  Goedemiddag allen,

  Ik ben nieuw onder jullie en heb een brandende vraag.

  Mijn man en ik hebben sinds 2016 een wga lau uitkering en willen emigreren. Nu heb ik begrepen dat wij onze uitkeringen mee kunnen nemen, maar zijn er mensen onder jullie die dit ook hebben gedaan? Zou het verstandig zijn? In hoeveel tijd kunnen ze ons weer herkeuren?

  Hoor graag van jullie.

2 reacties aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • Charlotte
  Bijdrager

  Hoi Sivasli,

  Helaas heb ik geen ervaring met emigratie (naar een warm en zonnig land zou met dit weer wel fijn zijn), wel met een verhuizing binnen Nederland. Ik had te maken met een ex-werkgever die nog verantwoordelijk was voor mij, weliswaar via een verzekeraar. Nadat ik de verzekeraar mijn nieuwe adres heb doorgegeven, ben ik boven op de stapel beland. Een reïntegratie gesprek uit het niets volgde, daarna werd een herkeuring bij het UWV aangevraagd. Dus bij mij was de verhuizing de oorzaak van een nieuwe UWV keuring. Het wel of niet te maken hebben met een ex werkgever die nog reïntegratie verplichtingen heeft of moet blijven betalen (ik weet even de naam niet meer hiervan) kan het verschil maken tussen bovenop of ergens onderop de stapel. Mijn ervaring is dat het UWV vooral op aanvraag veel herkeuringen uitvoert, minder op eigen initiatief, maar met de huidige politieke aandacht weet je maar nooit hoe snel dit gaat veranderen.

  Misschien is overleg met juridisch onderlegd persoon een idee? Of via stichting Mee? Veel succes met alle overwegingen en de eventuele verhuizing.

   

  JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste Sivasli,

  De mogelijkheden om de uitkering mee te nemen naar het buitenland zijn er;

  https://www.uwv.nl/particulieren/internationaal/met-uitkering-naar-buitenland/detail/met-een-arbeidsongeschiktheidsuitkering-naar-het-buitenland

  Je kan het beste hierover contact opnemen met het UWV om dit met hen te bespreken. laat afspraken hierover pook vastleggen op papier, dan kom je achteraf niet voor eventuele verrassingen te staan.

  Vriendelijke groet,
  John

2 reacties aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.