Home Forum De keuring en erna Wga 80-100 & re-integratie werkbedrijf

Wga 80-100 & re-integratie werkbedrijf

4reactiesStarted at28 april 2020 om 13:43

 • LJ
  Bijdrager

  Wga 80-100 & re-integratie werkbedrijf

  Goedemiddag,

  Na twee jaar ziektewet, heb ik een aanvraag gedaan voor een wia uitkering. De beoordeling is pas geweest en ik krijg ik wga uitkering 80-100. Er werd door de arbeidsdeskundige gesproken over een re-integratie zodat er gekeken kan worden naar evt mogelijkheden of vrijwilligerswerk. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat verwachten ze van je? Vooral omdat je toch geheel bent afgekeurd.

  ik hoor het graag. Groetjes

  (1 waardering)
  John
4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Reacties
 • JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste LJ,
  WGA 80-100% betekend dat is bepaald dat je op dit moment niet kan werken! Maar dit kan in de toekomst nog wel veranderen (dus niet volledig en duurzaam arbeidsongeschikt). Dan had je namelijk een IVA uitkering ontvangen.
  Je kan zelf in contact treden met je arbeidsdeskundige om te vragen wat het UWV van jou verlangt.

  Laat zien dat je mee wil werken, dat is namelijk één van de plichten die je heb.
  https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/plichten-en-rechten-met-een-wga-uitkering

  Mocht het je niet lukken om je arbeidsdeskundige te pakken te krijgen dan kan je ook via je account op “Mijn UWV” je vraag stellen.
  Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt en wil je vragen om ons hier op het forum op de hoogte te houden va de voortgang in je traject.
  Met vriendelijke groet,
  John

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Herkenbaar, ik schrok me een rotje. Maar de werkbegeleider vertelde me dat het een formaliteit was, om een account aan te maken, die dan weer op nonactief werd gezet omdat je in de hoogste percentage zit. Ze houden ondertussen contact met je hoe het gaat. Een verplicht nummertje, maar voor nu nog zonder gevolgen!!

  Mvg Ineke Wiedijk

   

   

  LJ
  Bijdrager

  Ineke, hoe heb je dat ervaren? Ben je toch ergens moeten gaan proberen te werken? Hoe vaak benaderen ze je ongeveer vanuit het Werkbedrijf?

  • Deze reactie is gewijzigd 2 weeks, 1 day geleden door LJ.
  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Ik heb een soort intakegesprek gehad, wat dingen thuis nog moeten invullen. Ong om de 4/5 mnd namen ze contact op hoe het ging. Ik heb geen reintegratiepogingen hoeven doen, bleef in de 100% zitten, uiteindelijk iva. Gewoon eerlijk je verhaal doen, je grenzen aangeven, beetje meekletsen en van je laten horen…..

  Mvg

4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.