Home Forum De keuring en erna Werkgever gaat in bezwaar

Werkgever gaat in bezwaar

4reactiesStarted at16 september 2019 om 14:26

 • Monique51
  Bijdrager

  Werkgever gaat in bezwaar

  Sinds augustus ontvang ik een Wia uitkering.

  Ben 80-100% afgekeurd.

  Aangezien ik zelf nog de hoop heb op een beetje verbetering, vind ik de wia prima.

  Mijn werkgever gaat nu in bezwaar, aangezien zij IVA willen voor mij.

  Heeft dit consequenties voor mij?

   

   

  (1 waardering)
  John
4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Reacties
 • InekeEDIneke
  Bijdrager

  Lastig wanneer er verschillende meningen zijn. Ik weet ook niet of zij kans maken indien jij dat zelf anders ziet. Als zij het bezwaar erdoor krijgen, krijg jij een iva uitkering, soms met terugwerkende kracht, dat betekent financieel iets vooruit en verzekerd van inkomsten. De werkgever heeft dan niet meer de verantwoording en kosten voor jou. Vanuit een iva kun je je belasting rustig opbouwen naar wat haalbaar is voor jou.

  Het is alleen wel een energieslurpend proces waar je ws weer bij betrokken wordt. Er wordt opnieuw naar jouw beoordeling gekeken door een andere arts, die zijn eerdere collega beoordeeld. Misschien vraagt je werkgever om aanvullend onderzoek.

  Succes en sterkte!!

  Jolleke
  Bijdrager

  ik zou me daar niet zo druk  om maken. Dat heeft mijn ex-werkgever bij mij ook geprobeerd. Uiteindelijk hebben ze het bezwaar ingetrokken omdat ze niets konden vinden.Mijn advocaat zei dat als ze echt bezwaar gaan maken dan zal het uwv bellen en het enigste wat je hoeft te zeggen dat je het met de beslissing van het UWV eens bent en dat je niet bij de hoirzitting aanwezig zult zijn want dat is namelijk niet verplicht. Want het is een zaak tissen de ex-werkgever en het UWV. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk proberen je in de IVA te krijgen want dan hoeven ze niet de hoge premie te betalen ivm jouw WGA. Sterkte rn succes.

  Monique51
  Bijdrager

  Vandaag te horen gekregen dat het bezwaar is ingetrokken.

   

  Joos
  Bijdrager

  Hoi Monique51 en Jolleke,

  ik heb ook net de WIA gekregen en onmiddellijk bezwaar van mijn ex-werkgever (en eigen risicodragend). Ik vond de brief van het UWV wel vervelend, ik wist niet dat dit kon en schrok eerst behoorlijk. Bizar dat er in feite wordt getwijfeld aan het oordeel van de keuringsarts en arbeidsdeskundige!

4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.