Home Forum Ziek en werken Werken naast een IVA uitkering

Werken naast een IVA uitkering

1reactiesStarted at30 oktober 2019 om 16:50

 • Riesjart
  Bijdrager

  Werken naast een IVA uitkering

  Beste forumleden,

  Sinds kort ben ik 80-100% duurzaam arbeidsongeschikt verklaart en krijg ik een IVA uitkering. Tijdens de ziektewet had ik al een re-integratietraject aangevraagd en heb ik geprobeerd om een aantal uren per week te werken. Ik kom hierbij tot 2 ochtenden (8 uur) per week.

  Wat ik nu niet helemaal snap zijn de regels omtrent het bijverdienen naast de IVA. Het is me namelijk nu nog niet waard (omdat het nog niet in te schatten is hoe het qua ziektebeeld gaat) om volgend jaar gekort te worden of een herkeuring te krijgen, omdat ik teveel zou bijverdienen waardoor ik in de WGA zou komen. Ik had al gevonden dat er een 20% regel is met betrekking tot het bijverdienen. Maar waar is deze op van toepassing? Is dit 20% van 75% van je WIA-Maandloon of 20% van je volledige WIA-Maandloon?

  Ook heb ik uitgerekend dat als ik zou gaan werken voor 8 uur per week mijn jaarinkomen stijgt waardoor ik geen aanspraak meer kan maken op huurtoeslag en minder zorgtoeslag zou krijgen. Dit is wel een beetje vreemd, want ik zou dan 100 euro meer ‘verdienen’ als ik niet zou gaan werken? Zie ik hierbij iets over het hoofd of zijn dit nou eenmaal de regels?

  (1 waardering)
  John
1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • InekeEDIneke
  Bijdrager

  De regeltjes gaan vaak wel een beetje krom hoor en hou ze in de gaten!!

  Ik denk dat je voor jouw situatie misschien met jouw contactpersoon bij het uwv in gesprek kan hierover. 8 u p wk werken is natuurlijk geen volledige verdienstbare functie, en ze staan er vast achter dat je je zo inzet. Werken loont. Alleen een beetje tricky wat ze ermee doen op langer termijn. Of ze vinden dat je herkeurd moet o.i.d. Een iva heb je natuurlijk niet zonder reden….

  Sterkte en succes!!

   

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.