Home Forum Anderen helpen Anderen helpen Vrijwilligerswerk

 • MerelCMMerel
  Sleutelbeheerder

  Vrijwilligerswerk

  Als je door ziekte of beperking niet voldoende betaald werk vindt, maar wel graag aan de slag wil, is vrijwilligerswerk een goed idee! Je leert er nieuwe mensen kennen, helpt een ander én doet waardevolle ervaring op. 

  Ik ben heel benieuwd of jullie vrijwilligerswerk doen? En zo ja, wat doe je en waarom heb je daarvoor gekozen? En hebben jullie tips voor anderen die ook vrijwilligerswerk zouden willen doen?

6 reacties aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Reacties
 • JohnED
  John
  Bijdrager

  Ik doe vrijwilligerswerk bij de ME/CVS Stichting. Ik heb zelf ME/CVS en heb ruim 5 jaar terug toen ik vanuit een hele slechte periode kwam (volledig bedlegerig) me voor genomen iets terug te doen voor mijn lotgenoten. Ik ben bij de Stichting coördinator van de jongerenafdeling. Verder hou ik me bezig met de sociale media (Facebook, YouTube en Twitter). Hiernaast heb ik namens de Stichting zitting in de klankbordgroep van het samenwerkingsverband “Pijnpatiënten naar 1 stem” 

  Ik heb gekozen voor vrijwilligerswerk omdat mijn ziekte zo onvoorspelbaar is, dat betaalde arbeid helaas niet mogelijk is. Deze werkzaamheden kan ik zelf inplannen, doe ik veelal uit huis. Mocht ik een keer voor een bijeenkomst af moeten zeggen dan is er begrip.

  Een goede tip is dat je niet moet vergeten te vragen bij het UWV (als je daar je uitkering van ontvang) of het goed is dat je bepaald vrijwilligerswerk mag gaan doen. Dit is namelijk verplicht!

  Hallo John,

  Misschien mag je vragen iets meer te vertellen over de ME/CVS Stichting.

  Mogelijk zijn er mensen die niet eens weten waar de afkortingen voor staan. Dan weten ze ook zeker niet de doelstelling van de stichting.

  met vriendelijke groeten 

  Peter

  JohnED
  John
  Bijdrager

  Hallo Peter,

  Hierbij de gevraagde aanvulling;

  De ME/CVS Stichting maakt zich sterk voor de juiste zorg aan mensen met ME/CVS, zodat hun kwaliteit van leven verbetert en ze -waar mogelijk- kunnen herstellen.

  ME/CVS is het Chronisch Vermoeidheidsyndroom ook bekend als Myalgische Encefalomyelitis. ME/CVS is veel meer dan gewoonweg heel erg moe zijn. Patiënten kunnen zo uitgeput zijn dat het een grote invloed heeft op hun functioneren. De ziekte heeft een onvoorspelbaar verloop. Elke dag kan anders zijn en als patiënt weet je niet waar je aan toe bent.

  Meer info over de Stichting is te vinden op http://www.mecvs.nl

  Met vriendelijke groet,

  John

  Wat goed John dat je ondanks je beperking toch een uitdaging in het vrijwilligerswerk hebt gevonden. Je draagt een steentje bij, onder andere als coördinator van de jongerenafdeling van ME/CVS stichting en daardoor voel je je ook weer nuttig voor de maatschappij. Dat is vaak het moeilijkst van niet meer kunnen werken en toch proberen een positieve draai aan je leven te geven door vrijwilligerswerk te gaan doen. Je beperking omzetten in mogelijkheden geeft je een boost.

  Wens je sterkte met het grillige verloop van je ziekte!

  Pe
  Pe
  Bijdrager

  Zeker is vrijwilligerswerk belangrijk, bij heeft het toevallig geresulteerd in een betaalde baan! En omdat ik al jaren vrijwilligerswerk deed, ben ik ook al bekend in de organisatie, dat is in mijn geval zeker een voordeel!

  Pe
  Pe
  Bijdrager

  Hoi Peter,

   

  Over cvs, heb ik ook goede ervaringen, zeker toen ik gesprekken had bij het UWV, zij hadden praktische tips, hoe je een gesprek in kan gaan!

6 reacties aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.