Home Forum Ziek en werken Vraag over goedkeuring en weer ziek melden

Vraag over goedkeuring en weer ziek melden

4reacties Started at 12 februari 2019 om 14:00

 • eggyjong
  Bijdrager

  Vraag over goedkeuring en weer ziek melden

  Hallo. Ik ben Annemarie. Ik ben November vorig jaar na 1 jaar ziektewet goedgekeurd. Ik heb daar bezwaar tegen gemaakt en kreeg een hoorzitting maar mocht helaas niet baten. Toen had ik verdenking van Dunne Vezel Neuropathie en nu na eindelijk 2 jr onderzoeken de diagnose daarvan gekregen. Nu moet ben ik verwezen voor pijnrevalidatie en heb ik gevraagd aan het UWV of ik me weer ziek mag melden. Dat mag alleen voor een andere aandoening. Toen had ik een verdenking en Fibromyalgie maar dat is nu dus DVN geworden. Kan ik het weer aanvragen denjen jullie? Ik voel me echt niet in staat om te werken. Maar ik ben voor 2 dingen goedgekeurd. Sectretarieel en productiewerk. De rest niet. Ik heb daar geen ervaring in en ben 58 maar daar kijken ze niet naar. Wat kan ik doen? Bedankt alvast!

4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Reacties
 • ABC
  Bijdrager

  Gegroet.

  Wat ik niet lees is of er wel of geen wijziging in uw klachten zijn. Bij dezelfde klachten verwacht ik dat u ook eenzelfde FML krijgt en vervolgens weer dezelfde geschikte functies. Daarnaast is mijn advies om jurische hulpt te zoeken en daar uit te zoeken wat voor uw situatie geldt. Hieronder een link van een uitspraak omtrent een vergelijkende situatie en daarbij is juist anders gewerkt. Als ik het goed heb gezien is de rechtszaak van 2017 en het is mij onbekend of de regels inmiddels wel of niet zijn gewijzigd. Ik geef deze link daar wat ik lees zit er tussen dvn en fibromyalgie medisch gezien een overlap de regel die gebruikt is in de bijgevoegde rechtszaak biedt wellicht ook mogelijkheden juist omdat er een overlap lijkt te zijn tussen dvn en fibromyalgie. Echter wat ik ook lees is dat er andere factoren een rol spelen om van deze regel gebruik te kunnen maken en het is mij bv onbekend of u minder dan 35% bent afgekeurd.

  https://www.navigator.nl/document/id3bed2738a60c419baf8eb581e6145393/ecli-nl-crvb-2017-3078-crvb-08-09-2017-nr-157652-

  Mvg ABC

  eggyjong
  Bijdrager

  Hallo ABC. Bedankt voor je antwoord.  Nee ik heb dezelfde klachten alleen nu de diagnose. Fibromyalgie was denk ik misdiagnose. Dit omdat ze niets vonden 15 jr geleden. Ik ben 100% goedgekeurd met uitzondering van sommige beroepen. Ik heb een uitkering voor 32 uur en moet daarvoor ook solliciteren. Ik kan dat echt niet aan. Musschien dat de revalidatie toegestaan wordt. Ik ga het wel bespreken. Voorlopig sta ik op de wachtlijst van de revalidatie. Hartelijke groet!

  ABC
  Bijdrager

  Gegroet,

  Indien u nu een WW uitkering heeft, is onderstaande link van belang en dat geeft mi ook duidelijkheid omtrent uw vraag. Mocht u een WW uitkering hebben dan zou ik eerst informatie van artsen verzamelen om daarmee te kunnen aantonen dat de revalidatie wordt voorgeschreven door een arts en waarom. Aan het einde van de revalidatie kunt u dan een rapport vragen aan het revalidatie centrum over uw mogelijkheden of onmogelijkheden om te kunnen werken.

  https://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/einde-ww-uitkering/detail/ik-ben-ziek-en-krijg-een-ziektewet-uitkering

  Mvg ABC

  eggyjong
  Bijdrager

  ABC bedankt! Ik heb een brief van het ziekenhuis met verwijzing. Dan gaan we dat afwachten. Voorlopig sta ik op de wachtlijst. Deze week werd ik bijna uitgenodigd voor sollicitatie gesprek. Ook al doe ik dat omdat het moet maar ik had er veel zin in om het te proberen terwijl je weet vantevoren dat het vreselijk afzien zou worden. Gelukkig ging het niet door.

  Mvg AM

4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.