Home Forum De keuring en erna Vraag aan ervaringsdeskundigen. Nog geen uitnodiging arbeidsdeskundige

Vraag aan ervaringsdeskundigen. Nog geen uitnodiging arbeidsdeskundige

3reactiesStarted at7 september 2019 om 07:29

 • Roderoos
  Bijdrager

  Vraag aan ervaringsdeskundigen. Nog geen uitnodiging arbeidsdeskundige

  Beste ervaringsdeskundigen,

  Op 26 augustus ben ik bij het UWV geweest nav een Wia aanvraag. Ben nu bijna 2 jaar ziek. Hierna zou ik binnen 3 wkn bericht krijgen en een uitnodiging bij de arbeidsdeskundige.

  Omdat ik veel spanning heb, gisteren gebeld naar het UWV. De medewerker kon zien dat er geen uitnodiging arbeidsdeskundige gepland stond maar wel al een brief gestuurd is op 4 sept. Helaas nog geen post ontvangen, er lijkt hier meer post vertraagd want iemand hier uit de buurt heeft ook een brief verstuurd op 3 sept die ik nog niet ontvangen heb.

  Nu is het dus de vraag voor mij waarom ik geen uitnodiging krijg bij de arbeidsdeskundige.

  Klopt het dat dit de opties zijn?

  a mijn werkgever krijgt een loonsanctie.

  b ik wordt voor minder dan 35 procent arbeidsongeschikt verklaard.

  c ik wordt tussen de 80 en 100 procent arbeisdongeschikt verklaard.

  Graag hoor ik van jullie of mijn ideeen over de opties kloppen. Ik weet ook wel dat ik gewoon geduldig moet wachten op de post…

  Groetjes Roderoos

   

   

  (1 waardering)
  John
3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • Roderoos
  Bijdrager

  De brief heb ik inmiddels ontvangen.

  Een verslag waar ik het niet geheel mee eens ben. Wat ik vooral lastig vindt is het feit dat er volgens haar geen medische beperking is om 8 uur per dag te werken met aanpassingen. Terwijl de bedrijfsarts duidelijk heeft aangegeven heeft dat hij een urenbeperkin geeft van maximaal 4 uur per dag werken.

  Verder staat er wel duidelijk beschreven dat ik prikkelgevoelig ben. Maar later in het verslag staat dan weer dat ik geen drukke hectische omgeving aankan. Terwijl het echt gaat om zeer prikkelarm en prikkelvrij waar we het over gehad hebben in het gesprek. Voor mij is het al heel snel te druk. Bijvoorbeeld als er muziek asnstaat of meerdere mensen door elkaar praten.

  Nou ja, er rest mij nu alleen te wachten op de uitnodiging van de arbeidsdeskundige. Daarna zal ik, afhankelijk van de uitkomst, indien nodig met hulp van mijn vrijwilliger van het CNV en eventueel mijn rechtsbijstand, bezwaar gaan aantekenen.

  Kan ik trouwens de volledige medische raportage zelf inzien? Ik had met de arts afgesproken dat ze die ook direct zou laten opsturen maar dat is nog niet gebeurd.

  Ik zou het fijn vinden een reactie te lezen. Als is het maar om me iets minder alleen te voelen binnen dit proces.

  Groetjes Roderoos

   

   

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Meestal volgt de uitnodiging vrij vlot daarna. En kan pas de arbeidsdeskundige voor jou je kansen op de arbeidsmarkt bekijken.

  Het is een eenzaam, frustrerend proces om te komen waar je heenwilt, wat jij nodig hebt. En komt dat er niet uit; bezwaar en evt beroep indienen.

  Want je zit daar niet voor de grap!!

  Veel sterkte en succes!!

  JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste Roderoos,

  je mag ten alle tijden je volledige dossier inzien op het kantoor van het UWV. Je kan hiervoor een afspraak maken en dan mag je de stukken die je wil hebben laten kopiëren. Als jou is toegezegd dat de rapportage naar je wordt opgestuurd dan zou ik als ik jou was het UWV hieraan herinneren als het te lang duurt voordat je wat ontvangt.
  Goed te lezen dat je voor een bezwaar terecht kan bij je vrijwilliger van het CNV en je rechtsbijstandverzekering.
  Op onze website hebben wij er ook een hoofdstuk aan gewijd;
  https://samenveerkrachtig.nl/hulpwijzer/wat-als-je-het-niet-eens-bent-met-de-beslissing-van-uwv/

  Ik wil je vragen of je ons hier op het forum op de hoogte wil houden van je traject. verder wil ik je nog wijzen op de mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten op de “Koffietafels”welke wij verspreid over het land organiseren;
  https://samenveerkrachtig.nl/koffietafel/

  Met vriendelijke groet,
  John

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.