Home Forum De keuring en erna uwv telefonische keuring

uwv telefonische keuring

2reactiesStarted at18 april 2020 om 14:20

 • Dbo
  Bijdrager

  uwv telefonische keuring

  Goedemiddag, begin april heb ik een telefonische keuring gehad, heb de verslaglegging hiervan en de FML lijst vandaag binnen gekregen. De arbeidsdeskundige krijgt nu dit verslag en hij gaat kijken in welke mate ik nu arbeidsgeschikt ben. Mogelijk word ik nog uitgenodigd voor een gesprek met de arbeidsdeskundige. Mocht dit niet nodig zijn, dan ontvang ik een brief met de uitslag.

  Nu vroeg ik me af, mijn dossier is uitgebreid en volledig, er is veel medisch bewijs voor bepaalde onderdelen in mijn FML lijst. Ik heb bij Ergatis, onafhankelijke verzekeringsartsen, medische expertises en second opions ook een beoordeling laten opstellen, deze is ook in het bezit van het UWV. Echter heb ik hierover nu een vraag.

  Het UWV en Ergatis ( zij hebben mij gezien, fysieke belastbaarheidstesten gehad, neuropsychologisch onderzoek gehad en psychisch belastbaarheidstest gedaan) hebben echter verschillen in hun FML, vrijwel overal zijn ze het met elkaar eens, echter op het punt traplopen en zitten zit een nadelig verschil voor mij.

  UWV vind ‘zitten’ licht beperkt ( werk en prive) en Ergatis vind ‘zitten’ beperkt en zo ook geld dit voor traplopen. Het UWV heeft mij natuurlijk niet gezien en dit niet kunnen testen. Maar voor mijn arbeidsgeschiktheid kan dit verschil wel heel belangrijk zijn. Verder is namelijk de lijst van Ergatis wel helemaal overgenomen. Kan ik dit ergens melden, verduidelijking vragen?

  Mijn andere vraag is; in de prognose geeft de arts aan; verwachting verbetering v.d belastbaarheid is redelijk tot goed. Echter in het telefonisch gesprek, wat we hebben opgenomen, zegt hij dat hij ook geen verbetering meer verwacht. Ook mijn bedrijfsarts ondersteund dit. Is dit iets wat ik nu al bespreekbaar moet maken of moet ik eerst het arbeidsdeskundige rapport afwachten?

  Ik hoop dat jullie me kunnen adviseren.

  Met vriendelijke groeten Daphne

  (1 waardering)
  John
2 reacties aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste Dbo,

  wat vervelend dat er zo’n verschil zit tussen de FML van de verzekeringsarts van Ergatis en de FML welke nu is opgesteld door de verzekeringsarts van het UWV. Helaas lezen we dit vaker (ook in de “gewone” situatie van fysieke keuringen). De keuringsarts hoeft een FML van een eerdere keuringsarts niet te volgen, hij/zij stelt zijn eigen FML op. Voor zover ik weet kan je dit nu niet aanvullen of laten corrigeren.
  Je kan het natuurlijk wel in je gesprek met de arbeidsdeskundige aan de orde brengen.

  Ook het verschil van wat hij heeft aangegeven in het telefonisch gesprek en wat er nu op papier staat omtrent belastbaarheid is ook wel vreemd. Dit zou ik als ik jou was zeker melden bij de arbeidsdeskundige.

  Mocht na dit gesprek de beslissing van het UWV niet naar tevredenheid van je zijn dat kan je bezwaar aantekenen. In dit bezwaar kan je dan zeker het verschil in de FML lijsten en de belastbaarheid mee nemen.

  Je kan kijken of je het bij het UWV gewijzigd kan krijgen, dit zou je via je “Mijn UWV”account kunnen proberen. Ik weet geen voorbeelden waar dit is gedaan, maar misschien in de huidige situatie (alleen telefonisch keuren) wil men wel meewerken.

  Anders inderdaad het gesprek met de arbeidsdeskundige afwachten en het daar ter sprake brengen.

  Ik wil je heel veel sterkte en succes wensen. Verder wil ik je vragen of je ons hier op het forum op de hoogte wil houden van de voortgang van je traject.

  Met vriendelijke groet,
  John

  Dbo
  Bijdrager

  Dank je wel john,  ik zal jullie zeker op de hoogte houden.

2 reacties aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.