Home Forum Mijn Verhaal Transitie vergoeding

Transitie vergoeding

1reacties Started at 2 augustus 2018 om 22:30

 • PeterPiris
  Bijdrager

  Transitie vergoeding

  In januari 2018 kreeg ik post van mijn pensioenfonds en schadeverzekering dat ik niet langer in dienst was bij mijn werkgever. Bij navraag bleek dat deze mij vanaf 2012 dat ik ziek werd slapend op de loonlijst hadden laten staan. Na 2 jaar ziektewet (2014) ben ik overgegaan naar de wia. En nog steeds op de loonlijst bij mijn werkgever. Dit jaar dachten zij mij te kunnen te ontslaan maar toen bleek dat zij mij een transitie vergoeding moesten betalen hebben zij mij weer aangenomen. Mijn vraag is kan dit zomaar? Heb ik nu nergens recht op en hoelang mag de werkgever dit doen?

  Peter Piris

   

   

   

   

   

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • IngridEDIngrid
  Bijdrager

  Hi Peter,

  Welkom op dit forum. Dit is een lastige vraag om zo te beantwoorden. In principe mag een werkgever een slapend dienstverband aanhouden zolang als deze dat wil. Hiermee vermijdt hij het betalen van de transitievergoeding. Hier wordt op dit moment ook door de minister aan gewerkt zodat vanaf 2020 werkgevers gecompenseerd worden, met terugwerkende kracht tot 2015.

  Echter bij jou heeft de werkgever je tussentijds ontslagen en weer aangenomen. Mijn advies zou zijn hiervoor juridische hulp in te schakelen. Hopelijk heb je rechtsbijstand, anders kun je terecht bij je vakbond of bij het Juridisch Loket.

  Heel veel succes en laat weten hoe het proces verloopt, wellicht zijn er meer mensen met een advies aanwezig op het forum,

  Groeten Ingrid

   

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.