Home Forum Mijn Verhaal Problemen bij re-integratie, advies nodig!

Problemen bij re-integratie, advies nodig!

0reacties Started at 4 juni 2019 om 21:12

 • Marysa
  Bijdrager

  Problemen bij re-integratie, advies nodig!

  Ik ben nieuw hier en heb een vraag. Eind december probeerde mijn werkgever me weg te sturen door mijn parttime contract niet te verlengen. Ik was echter al in vaste dienst, omdat ze me drie keer een contract hadden gegeven waarbij de termijn van twee jaar was overschreden. Ik werd op non-actief gesteld en kreeg een enorme hoop bagger over me heen met alles wat ik fout zou hebben gedaan (er is geen dossier, ik heb keihard voor ze gewerkt en heel veel onbetaalde overuren gemaakt). Daarop ben ik ingestort en heb me ziek gemeld.
  De bedrijfsarts wilde mediation, maar mijn werkgeefster wilde alleen maar praten over mijn exit. De mediation is dus mislukt, want ik wil niet weg, maar gewoon mijn werk terug! Mijn werkgevers vertrekken in december omdat hun bedrijf is verkocht (mede dankzij mijn harde werk…) en dan krijg ik toch een andere werkgever.

  Deze week moet ik starten met de re-integratie met zes uur per week en ik heb gisteren mijn werkgeefster een vriendelijk mailtje gestuurd met de vraag waarmee ik aan de slag kan. Maar ik heb geen enkele reactie gekregen. Dus wat nu?

  Een ander probleem is dat ik een paar jaar geleden, naast mijn parttime werk, een boek heb geschreven, dat volgende week veel publiciteit kan krijgen, omdat het door een officiële commissie als voorbeeld wordt gebruikt. De kans bestaat dat ik word uitgenodigd om daarover te vertellen op radio of tv. Volgens mijn bedrijfsarts is het beter om daar niet naartoe te gaan, omdat mijn werkgeefster er moeilijk over kan doen. Maar een arbeidsjurist die ik sprak zei dat het onzin is en dat ze me niets kunnen maken, omdat het volkomen los staat van de parttime werkzaamheden die ik deed voor mijn werkgeefster. Kan iemand me adviseren? Vast heel erg bedankt!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.