Home Forum Nieuws Nieuwe prikkels om arbeidsgehandicapten aan het werk te helpen

Nieuwe prikkels om arbeidsgehandicapten aan het werk te helpen

1reacties Started at 19 december 2018 om 19:43

 • Maaike KuipersCMMaaike Kuipers
  Moderator

  Nieuwe prikkels om arbeidsgehandicapten aan het werk te helpen

  Het kabinet wil met een reeks prikkels meer arbeidsgehandicapten aan het werk helpen. Zo mogen ze tijdelijk maximaal 130 euro boven het bijstandsniveau gaan bijverdienen. Dat blijkt uit een reeks maatregelen die staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft gepresenteerd.

  De extra bijverdienste is een van de voorstellen die komt in plaats van de eerder dit jaar voorgestelde zogenoemde loondispensatie.  Aanvankelijk zouden werkgevers mensen met een beperking minder dan het minimumloon mogen gaan betalen, maar die omstreden maatregel ging van tafel door gebrek aan draagvlak en omdat het te ingewikkeld werd.

  Van Ark wil heel wat regels eenvoudiger maken. “De helft van de arbeidsgehandicapten staat aan de kant. Dat is een onacceptabele situatie.” Een deel van de maatregelen gaat direct in, andere volgen komend jaar of in 2020.

  Bron: https://www.nu.nl/economie/5583695/nieuwe-prikkels-arbeidsgehandicapten-werk-helpen.html

   

  (1 waardering)
  John
1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • xxERWINxxxxERWINxx
  Bijdrager

  De 1e 6 maanden krijg je 130 euro extra, maar daarna krijg je gewoon weer het oude bijstand niveau, men verwacht dus dat je daarna 38 uur gaat werken wat vele helemaal niet kunnen.

  Waardeloos dus

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.