Home Forum Mijn Verhaal Niet eens met FML.

Niet eens met FML.

1reactiesStarted at21 juli 2020 om 00:07

 • Rachel
  Bijdrager

  Niet eens met FML.

  Hoi mijn naam is rachel.

  In dec 2018 ben ik in de ziektewet gekomen. Ik ben toen bij een bedrijfsarts gekomen die mijn meteen heeft gezegd dat ik mijn eigen werk niet meer kon doen. En dat er snel een 2 de spoor gestart zou kunnen worden. Hij heeft toen een FML gemaakt.  De arts die het FML heeft opgesteld ging een opleiding volgen en ik kreeg een andere bedrijfsarts.  Ik moest hier voor wel 50 min rijden. Toen ik daar kwam bleek deze arts geen gegevens van mijn te hebben en kon ik weer gaan. Toen weer een oproep gehad voor een arts waarvoor ik gelukkig maar 25 min hoefde te rijden.  Tijdens de eerste afspraak kwam ik er ,na een uur wachten, achter dat ze me de verkeerde locatie hadden gestuurd. Dus weer voor niks. Op weg na huis werd ik toen wel meteen gebeld door de nieuwe bedrijfsarts. En met haar heb ik meteen een nieuwe afspraak gemaakt voor 3 dagen later.  Ik heb haar gevraagd of het FML aangepast moest worden aangezien ik ook veel chronische aandoeningen heb. Ik dacht als ik toch mijn eigen werk niet meer kan doen en moet reïntegreren kan het plaatje maar beter compleet zijn. Zij was van mening dat dit niet nodig was. Aangezien de vele beperkingen die al op de lijst stonden zou het sowieso al heel moeilijk gaan worden om een baan te vinden die ik nog zou kunnen doen.

  Toen begon het reïntegratie traject.  aan de hand van het FML , gekeken welke banen ik nog zou kunnen. En hier had de bedrijfsarts dus gelijk want hier kwam echter niks uit. Ipv te kijken wat er gedaan kon of moest worden zodat er wel banen zouden zijn hebben ze in het zoek profiel mijn niveau iets hoger ingevoerd. Met als gevolg dat er in eens wel banen waren. We zijn nu een jaar van ellende verder. Bedrijfsarts heeft meerdere keren mijn werkgever geadviseerd om een DO aan te vragen.  Hier is niks mee gedaan. Tot ze uit eindelijk opdracht heeft gegeven voor een onafhankelijk onderzoek. Er is tijdens dit onderzoek alleen 1 keer telefonisch en 1 keer een video gesprek geweest. Uit dit onderzoek is 7 weken geleden een nieuw FML gekomen. Hierin straat dat er een arbeidsdeskundige dit FML met mijn moet bespreken. Zelf heb ik een paar weken geleden nog aan mijn werkgever gevraagd wanneer dit zou gebeuren. Ik kreeg te horen dat de offerte klaar lag en dat ze er binnen kort iets mee zouden doen. Eindelijk heeft er vorige week iemand contact met mijn opgenomen en die vertelde dat ik door dit nieuwe Fml veel meer zou kunnen dan voor heen. De klachten uit het eerste fml , en waarmee ik in de ziektewet gekomen ben, en die er nog steeds zijn. Ook volgens de bedrijfsarts, zijn nergens meer te vinden. Ik heb meteen dit bedrijf gebeld en gevraagd wat er aan de hand was. Natuurlijk was die gene die erover gaat met vakantie maar ze zouden het gaan uitzoeken. Krijg ik een dag later te horen dat ze 1 vinkje vergeten waren.  Op mijn vraag waarom ze de andere vinkjes ook vergeten waren kreeg ik te horen dat het niet gebruikelijk is om die allemaal aan te vinken. En of de persoon, die dat wel gedaan had bij het eerste FML zelf wel wist wat hij deed. De arbeidsdeskundige , de mevrouw van het reïntegratie bureau en mijn contact persoon bij mijn werkgever zijn nu allemaal met vakantie Ik ben nu al 5 dagen bezig om uit te zoeken wat Ik nu moet doen. Ik heb wel met de bedrijfsarts gemaild (die ook met vakantie is en toch zo vriendelijk is mijn te antwoorden en probeert na een oplossing te zoeken.). en die adviseert om een DO aan te vragen. Ik heb het UWV gebeld en gevraagd wat ik nu dus het beste kan doen. Want over 5 weken zit ik 88 weken in de ziektewet en krijg ik de WIA aanvraag. En dan gaan de artsen van het UWV toch zelf kijken na wat ik nog wel kan. Ik kreeg hier geen duidelijk antwoord op en weet dus nog steeds niet of ik wel of niet een DO moet aanvragen.  Is er iemand die nog wat begrijpt van dit, lange, verhaal en misschien wel weet wat ik moet doen? In ieder geval bedankt dat ik mijn verhaal hier kwijt mocht.

  Groeten Rachel.

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • hibiscus
  Bijdrager

  Hallo, bij mij gaat t nog steeds erg stroef, contact met reintergratie loopt slecht, ze liegt,en is voorbarig,mail kan je niet sturen, vanuit t bedrijf,zouden ze haar weghalen bij mij, nog niks gehoord,heb klacht ingediend over haar niks gehoord, ben naar de bond gegaan, met jurist gesproken, zei niks tekenen meer,tot het duidelijk is, maken daar fouten, en zijn schandalig bezig, voel me zo in de maling genomen, en nu lees ik hier meer van die verhalen, ga tog twijfelen aan jezelf,hoort dit zo, nee dus, veel succes  en zoek ook een jurist bij de bond,als je lid bent, dit hoeven we niet te pikken, sterkte.

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.