Home Forum Mijn Verhaal NAH en NPO

NAH en NPO

4reactiesStarted at12 september 2019 om 10:41

 • T.amara
  Bijdrager

  NAH en NPO

  Afgelopen december, 2018, werd ik op weg naar werk van achter aangereden waarbij ik een hersenbeschadiging opliep. Inmiddels heb ik via het revalidatiecentrum een neuropsychologisch onderzoek gedaan en de uitslag is dat mijn cognitieve klachten niet te koppelen zijn aan de aanrijding. Wel dat na de aanrijding de klachten zijn begonnen.
  Naast dat NAH (niet aangeboren hersenletsel) onzichtbaar is heb ik nu ook niets aantoonbaars

  Dat de klachten dus niet te koppelen zijn aan de aanrijding vind ik lastig en frustrerend. Wat vertel ik aan mijn werkgever, arbo-arts, straks UWV…kortom heel veel vragen hoe nu verder?

  Groet,

  Tamara

4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Reacties
 • InekeEDIneke
  Bijdrager

  Is dat revalidatiecentrum gespecialiseerd in hersenletsel? Anders kun je dat op een later moment nogmaals doen. Uit mijn eerste npo kwam een niet validerende uitslag omdat ik te vermoeid was. Later bij Heliomare nogmaals afgenomen, in twee dagdelen en met tussenpauzes!!

  Ik denk dat het je zou helpen als het iig goed op papier staat dat je klachten dan tenminste NA je aanrijding zijn begonnen, dat is al iets.

  NAH is onzichtbaar, maar is je hersenbeschadiging aantoonbaar op foto’s/scans? Klinkt een beetje cru, maar dat is dan al een feit!! Samen met je medische dossier van je aanrijding en behandeling daarna bouw je best een dossier op.

  Hoe gaat het nu met je, wat ervaar je aan restklachten en heb je daar hulp bij? Denk nu even aan jouw gezondheid en herstel, ook na je revalidatie kun je verder behandelen, bijv bij Hersenz.

  Dan laat je zien dat je aan je herstel werkt, en daar kan het uwv je ook de tijd voor geven!!

  Sterkte en succes!!

  T.amara
  Bijdrager

  Ineke,

  dank je wel voor je reactie. Op foto’s/scan is niets te zien en ik heb de NPO test ook gedaan in 2 dagdelen.
  Ik heb begin oktober een gesprek staan met de revalidatie arts en ws de psycholoog welke de uitslag van het NPO gaat toelichten omdat ik veel vragen heb.
  Ik heb er zeker baat bij als ik op papier heb dat de klachten zijn ontstaan na de aanrijding en ga hen dit ook voorleggen.

  Mijn rest klachten zijn prikkelgevoeligheid, focus, concentratie, oorsuisen,1 ding tegelijk kunnen doen, moeheid en vertraagde informatieopslag.
  Ik krijg daar vanuit het revalidatie centrum goede hulp bij maar ben nu, na 7 maanden “ huis tuin en keuken doelen” echt toe aan weer wat werken, onder de mensen zijn en me nuttig voelen.

  Ik zit met smart te wachten op een gesprek met de arbo-arts (al het wachten duurt zo lang…) en wil met haar om tafel hoe de re-integratie op te starten. De kans op terugkeer naar mijn functie is nihil en wil dus ook graag stappen ondernemen naar het 2e spoor.

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Snap ik!! Ohzo herkenbare klachten voor nah!!

  Goed dat je die afspraak iig in het vooruitzicht hebt staan, al die onzekerheid vreet ook genoeg energie. Bedenk je wel dat je nog maar net klaar bent met je revalidatie, rustig aan!!

  Veel succes en sterkte!!

  PetraVPetraV
  Bijdrager

  Hoi Tamara,

   

  Herkenbaar verhaal. Ook mijn klachten zijn begonnen na een auto ongeluk.
  Geen aantoonbaar letsel op foto en scan en niet buiten bewustzijn geweest. Dus is het niet te herleiden naar het ongeluk. Maar wel dezelfde klachten als jij omschrijft.

  Dus ik herken heel erg je frustratie en ook het gevoel van weer nuttig willen zijn…

  Als ik jouw verhaal lees komen er wel cognitieve klachten uit het NPO naar voren. Dit ‘bewijs’ zou de basis moeten zijn voor je gesprek met de arbo-arts etc.
  Natuurlijk is het makkelijker om het te kunnen ‘linken’ aan het auto ongeluk, maar feitelijk maakt het niet uit waar de klachten door begonnen zijn. Ze ZIJN er, daar gaat het om.

  Als ik voor mezelf spreek, heb ik heel lang gezocht naar een bevestiging van de oorzaak van mijn klachten. Ik wilde een verklaring hebben, net als jij. Voor mezelf, maar ook voor de buitenwereld.
  Maar die bevestiging gaat er simpelweg nooit komen. En dat is nog steeds wel eens lastig.
  Wel was de NPO voor mij een bevestiging dat ik niet gek aan het worden was en dat er wel degelijk iets niet goed zit in mijn hoofd. Zij gaven in mijn rapportage destijds ook aan dat door mijn cognitieve problemen mijn functioneren in zowel het dagelijks leven als in arbeid beperkt werd. Wellicht dat ze dit nog kunnen vermelden in je NPO, mocht het er nog niet instaan.

  Ik kan je niet echt advies geven, maar herken je verhaal en snap je zorgen en frustraties.!

  Hoop dat je een goede arbo-arts treft en dat je snel weer je draai kunt vinden.

  Groetjes,
  Petra

   

4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.