Home Forum Mijn Verhaal IVA psychische redenen

IVA psychische redenen

1reactiesStarted at21 april 2020 om 16:17

 • MerelV75
  Bijdrager

  IVA psychische redenen

  Hoi allen ,

   

  Mijn verhaal is ingewikkeld, zelfs voor het UWV…. maar goed.. Ik loop al ongeveer 20 jaar af en aan in de WAO. Voor meerdere psychische stoornissen, vaak uitval van werk door samenloop omstandigheden die bij mijzelf liggen en aan het werk. Sinds een paar jaar WGA 80-100 afgekeurd, weer herhaald 1.5 jaar geleden. Nu sinds een jaar ziektewet voor baan , die ik 1 jaar had, dus deels nu Ziektewet en aanvulling WGA. Wat men bij de WAO en bij de afdelZiektewet zelf ook ingewikkeld vinden.. dnderdag belt de sociaal med. verpleegkundige, ik denk voor keuring? Ik zal haar vertellen, welke arbeidsdeskundige zij van de WIA kan bellen, dat had zij gezegd.

  Ik heb ook een heel vriendelijke arbeidsdeskundige van Werk.nl, die gaat in juni bellen, om te zien hoe het gaat en of ik op gesprek kan komen.

   

  Het gaat helemaal niet goed en ik ben bezig met een hernieuwde GGZ in stelling en therapie, die 2 dgn in de week zal inhouden.

   

  Ik ben 45 en ik val steeds na een jaar of 2, 3 max uit en dan weer in WAO etc. een heel moeilijk en heftige jeugd gehad en idem laatste 13 jaar. Ik denk soms, ik wil niet weer die teleurstelling ,weer vast lopen, mijn persoonlijkheidsstoornis kan niet genezen en ik heb al de beste therapie er voor gevolgd, ik ben zo moe en ik zou eigenlijk graag IVA willen proberen aan te vragen. Maar nooit lees ik ,dat iemand dat voor een GGZ issue kreeg, dat is toch niet eerlijk? Ik zal als ik ,wat het UWV meent ,zou omscholen, ook echt wel weer in conflict komen, door mijzelf, en anders ook weer vastlopen, weer een falen en verdriet en boosheid en al die tijd kan ik ook niet van een zekerheid “genieten”., de stress van deze Ziektewet en WGA was enorm, hetis ook zelfs al storend, dat ik nu per week betaald krijg, dat is zelfs al een verandering, die ik niet goed trek. Ik kan ook geen huis kopen bijv en wat als ik straks over een jaar of 10 nog immer niet kan werken? Wat dan? Ik ben het zo beu en er zo moe van , is er iemand, die wat meer weet, of het wel gelukt is? dank, Merel.

  (1 waardering)
  John
1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • InekeEDIneke
  Bijdrager

  Je bent er al zolang mee bezig, therapie en al. Heb je een hulpverlener bij je in de nieuwe behandeling misschien, die jouw beperkingen duidelijk kan uitzetten dat ze er niet meer omheen kunnen? Heb je bezwaar/ beroep ingediend, houd vol!! Mijn letsel was niet psychisch, al vonden ze eerst juist wel🙈, maar NAH is ook nog niet zo zwart-wit daar…. tot in de rechtszaal geweest helaas. Maar gelukt!

  Lastig voor je, ik wens je veel sterkte en succes in dit traject.

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.