Home Forum Mijn Verhaal Ik weet het niet meer.

Ik weet het niet meer.

9reacties Started at 8 oktober 2019 om 15:11

 • Dopje86
  Bijdrager

  Ik weet het niet meer.

  Hallo Iedereen,

  Ik zit vast, en ik weet niet waar ik heen kan, bij wie ik terecht kan, of wat ik nu nog kan doen.

  Mijn verhaal:

  Ik werk als een account manager bij een groot bedrijf, dit werk doe ik nu 2,5 jaar. Toen ik net begon ging het eigenlijk best goed, mijn klanten waren tevreden en ik was gestaag aan het inleren.

  Mijn problemen begonnen toen mijn man langdurig ziek werd, auto imuumziekte, gepaard met een burn-out. Ik kreeg tegelijkertijd een hele grote klant in mijn portfolio, die eigenlijk achteraf niet bij mij thuishoorde door de complexiteit, ik was daar nog niet klaar voor.

  Omdat mijn man ziek was heb ik veel taken ove rmoeten nemen, gepaard met mijn moeilijk klant ging het bij mij ook niet zo best. Ik heb mij ziekgemeld, in het begin was er begrip van manager en arboarts. Dit is echter opgedroogd.

  Ik begon werk weer op te bouwen toen het met mijn man wat beter ging, weer terug naar fulltime. Mijn eigen probleme gingen niet weg, ik kreeg er zelfs meer bij, bloedarmoede, laag vitamine D.

  Mijn werk was onder de maat, en ik moest steeds meer rapportages gaan bijhouden, ik lag en lig onder een vergrootglas.
  Ik heb een gesprek aangevraagd met mijn Arbo, omdat ik het allemaal niet meer rond kreeg. Heb daar gejankt als klein jong, want mijn hoofd was vol….  De beste man zegt dat hij niet geloofd in deperessies, iedereen is wel eens een beetje somber. Dan ben je nog niet ziek, ziek is als je lichaamelijke klachten hebt. Psychishe klachten kun je zeekr binnen een paar weken weer aan het werk.

  Paar maanden later gaat het eigenlijk steeds slechter met mij, ik worstel thuis, met mijzelf en mijn werk. Het zit nog steeds vol, en ik voel me vast tussen 2 beton blokken.
  Het huis is een zooi, ik was mezelf 1x per 2 weken, want het intereseert me niet meer. Ik ben op mijn werk op een imporvement plan gezet, ik heb 2 maanden om te bewijzen, anders lig ik eruit. Manager zegt dat hij denkt dat ik het niet kan, noemt mijn communicatie kinderachtig en zo verder.

  Ik voel me onbegrepen…. Ik heb weer een gesprek aangevraagd met de arbo, weer hetzelfde verhaal….. Maar je bent niet ziek, ondertussen heb ik een doorverwijzing naar het GGZ (Autisme afdeling, omdat de huisarts denkt dat ik daar thuis hoor)

  Ik kan en mag me dus niet ziekmelden, want ik ben niet ziek.

  Wat kan ik nu nog? Stel ik me nu echt zo aan? Moet ik maar gewoon stoppen met het werk? Ontslag nemen, ik krijg het tocg geheid over 2 maanden.

   

  Help….

  (2 waarderingen)
  John
9 reacties aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Reacties
 • InekeEDIneke
  Bijdrager

  O wat naar zeg!! Weet je huisarts van de problemen op je werk? Wat nou, niet mogen ziekmelden. Als het je niet meer lukt, voor jezelf gaan zorgen!! Heb je een afspraak bij het ggz staan?

  Dopje86
  Bijdrager

  Hallo Ineke

  bedankt voor je reactie!

  ik heb over 2 weken een afspraak bij het ggz, de huisarts weet ervan. Daarom ook de doorverwijzing.

  Ik heb het gevoel bet psychisch niet aan te kunnen, en dat geloofd de arbo dus niet, want ik ben niet fysiek ziek.

  Depressie, kan je nog steeds werken.   Autisme, kan je nog steeds werken.

  Deze arbo doet ook beoordelingen van UWV dossiers voor de iva. Hij heeft eerder aangegeven dat te veel mensen zich gewoon aanstellen.

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Jeetje lekker dan zo’n arbo. Kun je proberen een andere te bezoeken, of af te spreken iig tot aan je afspraak rustig aan te doen. Waarschijnlijk kun je binnen de ggz de juiste ondersteuning vinden!!

  Wurm
  Bijdrager

  Het is eng om je werk los te laten. Ken het! Maar op het moment dat ze mijn contract niet verlengde kwam er wat rust. Het is geen falen maar gewoon leren wat je grenzen zijn. Als jij ze al niet kent dan gaat iedereen er over heen. Zoek een andere baan of vind uit wat jij graag zou willen doen.

  Praat anders af en toe met je huisarts of iemand die je vertrouwt

  Alex
  Bijdrager

  Neem iemand mee, als je in de gelegenheid bent, tijdens deze gesprekken. Uit jouw bericht maak ik ook op dat de arbo persoon niet bepaald onafhankelijk is. Niet geloven in depressies is meer een gebrek aan kennis of onafhankelijkheid dan werkelijkheid.

  Dopje86
  Bijdrager

  hallo iedereen,

   

  Bedankt voor de reacties, ik heb een bewogen week achter de rug.

  Ik heb mijzelf ziekgemeld omdat ik een amandelontsteking had, tijdens deze periode heb ik eigenlijk veel rust gehad. Ik merkte dat ik liever pijn had dan naar mijn werk te gaan, het geeft mij zo enorm veel stres dat ik nog liever hier mijn eigen benen breek dan terug te moeten.

  Ik ben nu dus nog steeds ziekgemeld….  Mijn arbo belde vandaag met de vraag wanneer ga je weer werken, met een ontsteking kun je prima werken, en ben je niet ziek.

  Ik heb aangegeven dat ik ik vind dat er momenteel wel meer speelt dan alleen deze ontsteking. Ik ben vaag naar mijn GGZ afspraak geweest, daar mijn verhaal uitgelegd, en ze vonden mij wel degelijk overspannen, overcapaciteit, en een vermoeden van Autisme.

  Ik ben dus niet gek! En er is wel degelijk wat aan de hand!

  Ik wacht nu op de doorverwijzings afspraak naar het Autisme specialisme.

  Ik ben dus nu weer van de kaart gebracht door mijn Arbo, ik heb proberen te vertellen hoe hoog het me zit, en dan hoor ik, dan moet je dit werk gewoon stoppen, en ander werk gaan zoeken dat beter bij je past…
  Na deze reactie heb ik het UWV ook gebeld, en gevraagd wat het standput is ten opzichte van psychische aandoeningen. Blijkbaae vind het UWV deze wel serieus, en is simpel stoppen met werken en een andere baan zoeken niet de juiste weg.

  Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Ziek melden met psychische klachten, en dan in de ziektewet blijven door Autisme, Asperger, en eerst jezelf terug vinden?

  JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste Dopje86,

  natuurlijk mag jij je ziek melden als je je ziek voelt (en zo te lezen heb je alle reden om je ziek te melden).

  Een niet meewerkende Arbo arts is wel heel erg ellendig. Hopelijk met alle aanvullende informatie die je nu heb wil de Arbo arts er anders na gaan kijken. Anders heb je ook het recht om een andere Arbo arts te bezoeken als je er echt niet uit komt.

  Bij ziekte hebben zowel jij als je werkgever verplichtingen, deze zijn vastgelegd;
  zie stappenplan bij ziekte;
  https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-met-werkgever/re-integreren-tijdens-ziekte/detail/stappenplan-bij-ziekte

  Stoppen met werken bij deze werkgever en een andere baan zoeken is zeker geen optie.

  Als je ziek ben, dan ben je ziek en dan moeten zowel je werkgever als jij het bovengenoemde stappenplan volgen.

  Ik wens je alle sterkte en succes,
  met vriendelijke groet,
  John

  joost
  Bijdrager

  hallo

  ik ben vorig jaar maart ontslagen bij mijn werkgever omdat te ik vaak te laat op mijn werk kwam.

  Het te laat komen is te wijten aan het niet in slaap kunnen komen s nachts en in de ochtend niet wakker kunnen worden. de reden hiervoor zijn problemen in de relationele sfeer en een broer die een hersenbloeding heeft gehad.

  ik ben met deze problemen naar de huisarts gegaan die mij vertelde dat ik tegen  een depressie aan zit en mij door verwees naar een ggz psycholoog

  ik heb een WW uitkering gekregen maar moest  na verloop van tijd weer gaan solliciteren ik heb verteld wat mijn probleem was dat ik nog niet kon werken en toen begon het gelazer, ik moest een ziekte wet uitkering aanvragen.heb ik gedaan uitspraak na 7 weken intussen een korting op mijn uitkering van 25 %omdat ik niet gesolliciteerd heb.

  de uitspraak is dat ik niet ziek ben en gewoon kan werken. Ik heb bezwaar ingediend uitspraak over zes weken intussen nog steeds een korting van 25%

  in september eindelijk een uitspraak dat ik een een ziektewet uitkering wordt aangevraagd uitspraak over zes weken. intussen is mijn uitkering weer gekort

  uiteindelijk de uitspraak dat ik een ziektewet uitkering krijg alleen wanneer?????

  vanaf februari geen uitkering meer ontvangen 0,0 Euro en kan ook geen bijstand uitkering aanvragen omdat er een andere uitkering is aangevraagd, uiteindelijk in augustus een achterstallige uitkering gekregen van   over de periode september 2018 tot augustus 2109  totaal €2140,-, die in september weer is ingevorderd omdat de verzekeringsarts heeft beslist dat ik toch niet ziek ben en gewoon kan werken

  de verzekeringsarts zegt dat zij bij de huisarts en psycholoog medische gegevens heeft opgevraagd maar dit is volgens de huisarts en psycholoog niet het geval

  intussen zit ik sinds febr. zonder inkomen en en wil de verzekeringsarts ook geen gesprek met mij aangaan  ik moet maar zien hoe ik verder moet

  inmiddels een enorme schuld opgebouwd en binnenkort mijn huis kwijt

  Wat kan ik hier nog aan doen niemand wil en kan mij helpen

  joost

   

   

  JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste Joost,

  wat een verhaal. De bureaucratie te top.
  Wat ik nu goed begrijp is dat je met alles in het gelijk bent gesteld, recht heb op een zietewet uitkering, maar dit later weer is ingetrokken.

  Is dit door het UWV ingetrokken?

  Zoja, met welke reden?

  Gezien de situatie waarin je je bevind lijkt het me het beste om juridisch advies in te winnen.
  heb je een rechtsbijstandverzekering? Zoja, deze inschakelen.
  Niet, dan bij het juridisch loket om juridische informatie op halen.

  Ik wens je heel veel sterkte en succes,
  Met vriendelijke groet,
  John

9 reacties aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.