Home Forum Ziek en werken Hulp vragen bij zoeken naar werk, schroom…..

Hulp vragen bij zoeken naar werk, schroom…..

4reacties Started at 26 november 2019 om 13:51

 • Joos
  Bijdrager

  Hulp vragen bij zoeken naar werk, schroom…..

  Dag allemaal!

  Sinds augustus 2017 zit ik helaas ziek thuis. Inmiddels is helemaal duidelijk geworden waar mijn klachten vandaan komen en heb ik sinds augustus 2018 een intensief therapie traject gevolgd bij een 3e lijns GGZ. Ik ben voorzichtig dit aan het afbouwen en waarschijnlijk rond ik dit eind januari/begin februari af.

  Ik merk dat ik meer energie krijg en zin om weer aan het werk te gaan. Echter: mijn beeld op het leven en naar mezelf is totaal veranderd. Ik stond altijd in overleven en keihard doorgaan en leer nu te leven. De lat wat lager zeg maar.

  Wat ik erg lastig vind, is dat ik het niet meer zie zitten om terug te gaan naar een intensieve baan in de zorg. Toch denk ik dat ik wel een baan aan kan in de zorg, maar dan met regelmaat en minder stress. Ik zie daar zelfs al een opleiding bij. Hoe kan ik dit gaan aanpakken met het UWV? Kan ik hulp krijgen bij het vinden van een andere baan? En kan ik dit uitspreken naar de persoon daar: ik denk dat het werk me niet meer gaat lukken.

  Ik merk een enorme schroom bij mezelf en vind eigenlijk dat ik het op eigen kracht moet kunnen. Maar wellicht leg ik de lat dan wederom te hoog….

  Hoor heel graag reacties en gedachtes van anderen!

4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Reacties
 • JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste Joos,

  je verhaal wat je hier deelt roepen een paar vragen bij me op;

  1. Ben je nog wel in dienst bij je werkgever?
  2. Zijn er re-integratie trajecten gevolgd (spoor 1 en spoor 2 de afgelopen 2 jaar)?
  3. Je ben nu ruim 2 jaar ziek thuis, is er al een keuring bij het UWV geweest?

  https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-met-werkgever/re-integreren-tijdens-ziekte/detail/stappenplan-bij-ziekte

  Ik hoor graag van je zodat ik je mogelijk betere antwoorden op je vraag kan geven.
  Met vriendelijke groet,
  John

  Joos
  Bijdrager

  Ha John,

  dank voor je reactie.  In het eerste jaar ben ik nog bezig geweest met re-integreren, maar dat ging niet. Vervolgens liep mijn jaar contract af en hebben we in goed overleg besloten om dit niet te verlengen, omdat inmiddels duidelijk was dat het een lang verhaal zou worden. Mijn ex-werkgever is overigens eigen risicodrager.

  Ik ben volledig ziek geweest, er was geen mogelijkheid voor een spoor 1 of 2 traject, al heb ik in het 2e jaar wel een arbeidsdeskundige gesproken. Ik heb uiteraard alle gesprekken met een zeer prettige en betrokken bedrijfsarts gehad, maar die was steeds stellig, geen sprake van werk of re-integreren.

  In augustus moest ik herkeurd worden voor de WIA, dit werd september en ik heb een 80-100% WIA uitkering.

  Groeten

  JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste Joos,

  dank voor je duidelijke antwoorden. Nu kan ik het allemaal wat beter plaatsen. Je geeft aan 80-100% afgekeurd te zijn. Dit percentage is niet voor niets zo hoog. Het is nu eerst zaak dat jij zo goed mogelijk gaat herstellen. Denk nog even niet aan terugkeer naar werk, die noodzaak is er nu niet.

  Heb je nog contact bij het UWV?
  Misschien kan een coach bij het UWV je ondersteunen. Via MijnUWV zou je deze vraag eens kunnen stellen. Maar zoals ik eerder al aangaf neem nu eerst je rust en ga werken aan (zoveel mogelijk) herstel.
  Die rust wordt je met deze WIA uitkering ook geboden.

  Mocht je het fijn vinden om hierover een keer in gesprek te gaan, weet dan dat we verspreid door het land bijeenkomsten “Koffietafels” organiseren waar oa. dit soort zaken besproken worden;
  https://samenveerkrachtig.nl/koffietafel/

  Met vriendelijke groet,
  John

  Joos
  Bijdrager

  Hallo John,

  sorry, late reactie. Bedankt voor je antwoord. Die WIA op deze manier is inderdaad fijn en prettig en geeft wel rust. Ik zou ook echt niet aan het werk kunnen nu.

  Ik heb geen contacten bij het UWV. Mijn re-integratie gaat blijkbaar ook niet via het UWV, maar via de instantie die mijn ex-werkgever heeft. Die zijn het afgelopen jaar al betrokken geweest, helaas. Ik ben namelijk daar slecht begeleid, heb via een klacht daar ook alle erkenning gekregen. Rust krijg ik via hen niet, want ik heb de eerste papieren alweer binnen met de bekende dreigementen dat ik allerlei verplichtingen heb en een formulier moet invullen of het alweer beter gaat 🙁

  Overigens: wat ik nogal vreemd vond, is dat deze instantie mijn re-integratie heeft begeleid, maar vervolgens ook weer tegen mijn uitkering in bezwaar is gegaan. En vervolgens moeten ze nu ook weer met mij aan de bak.

   

  Afijn, tot zover!

4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.