Home Forum Mijn Verhaal Hoe verder….

Hoe verder….

3reacties Started at 22 december 2019 om 11:55

 • StoffertjeStoffertje
  Bijdrager

  Hoe verder….

  Hallo allemaal

   

  Mijn naam is Debbie Oosterhuis en sinds kort op dit forum. Vind hier veel informatie en tips maar weet op dit moment even niet hoe verder.

  Sinds 2010 heb ik vage klachten zoals wegvallen, staren, trillen waarbij altijd gedacht is dat het paniek aanvallen waren. Vanaf 2016 ( na 6 jaar) kwam eindelijk de diagnose PNEA, dankzij SEIN Zwolle. PNEA zijn psychogene niet epileptische aanvallen waarbij het lijkt alsof er een epileptische aanval is zonder neurologische schade. Op dat moment heb ik mij ziek gemeld bij mijn werkgever en het UWV vanwege een WW uitkering. Eind 2016 op verzoek van de psycholoog weer op therapeutische basis aan het werk gegaan. Begonnen met een uur in de week, ik ben schoonmaakster, daarna 2 uur per week en uiteindelijk 3 uur per week. Langzamerhand weer meer uren gaan werken en, in overleg, ook weer uren beter gemeld. Eind 2017 een WIA aanvraag gedaan waarbij het UWV een WIA aanvraag gedaan heeft en mijn werkgever heeft gevraagd of ik wilde blijven werken en op te bouwen in uren.

  Via het UWV voor 80 tot 100% afgekeurd en in de WIA beland. Bij mijn werkgever blijven werken en langzaamaan opbouwen in uren. Eind 2019 besloot het UWV om mijn loongerelateerde uitkering om te zetten in een loonaanvullende uitkering. Werkgever heeft een bezwaar ingediend bij het UWV. Zij hadden verwacht dat mijn wekelijkse aanvallen gedaald zouden zijn tot ongeveer 1 per maand. Helaas was dit niet het geval. De opdrachtgever waar we schoonmaken wil dat mijn veiligheid gegarandeerd wordt en dat kan mijn werkgever niet. Gesprek gehad met de werkgever en het lijkt richting afkeur te gaan. Moet daarbij wel vermelden dat er nog vervolggesprekken zijn om mij verder te helpen maar ik denk dat dat ook wel mag na 25 jaar dienstverband.

  Op 31 januari nu een afspraak voor herbeoordeling. Mijn man geeft aan om aan mijn werkgever te vragen of zij een onderzoek kunnen starten om uit te zoeken wat ik nog kan en waar ik geschikt voor ben. Ik zelf weet niet hoe verder, maar misschien dat ik hier tips kan krijgen op dit forum.

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • InekeEDIneke
  Bijdrager

  Ik heb via mijn werkgever idd aanvullend onderzoek gehad om mijn klachten op papier te krijgen, via Ergatis, in de vorm van medische verslagen, dat heeft ons goed verder geholpen, dus een prima idee van jouw man!! Succes!!

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  https://www.ergatis.nl/?gclid=EAIaIQobChMI2OHg04fs5gIVRrDtCh3CrARIEAAYASAAEgLUHvD_BwE

   

   

  StoffertjeStoffertje
  Bijdrager

  Bedankt Ineke voor deze tip!

  Website bekeken en dit ga ik zeker aanbevelen bij mijn werkgever.

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.