Home Forum De keuring en erna herkeuring wia gehad en beslissing brief binnen waar geen percentage in staat?

herkeuring wia gehad en beslissing brief binnen waar geen percentage in staat?

7reactiesStarted at24 november 2019 om 08:50

 • ingeborgh
  Bijdrager

  herkeuring wia gehad en beslissing brief binnen waar geen percentage in staat?

  beste mensen,

  ik heb een herkeuring gehad voor mijn wia uitkering, vlak voordat mijn loongerelateerde uitkering verliep.

   

  Ik ben nu van 72%  ao met 20 uur solplicht naar  ”geen benutbare mogelijkheden , kan geen restcap verdienen en ik krijg nu een loonaanvullingsuitkering. Het is niet duurzaam en er staat dat geadviseerd wordt om over een jaar weer een herbeoordeling te laten plaatsvinden.

  De brief is naar de werkgver MAAR ook naar  de verzekeringsmaatschappij rabobank gestuurd. Ik heb namelijk een eiegenrisicodrager als werkgever.

  nu mijn vraag:  er staat nergens  in de brief een percentage waar ik nu in zit?  Ik had 72%. En ik neem aan dat , gezien bovenstaande, dat ik nu in 80-100 zit. Maar nergens in de brief staat er een percentage?

  Is dit normaal , als je van lgu naar , in mijn geval,  loonaanvullingsuitkering gaat?  Volgens mij moet er toch altijd bij een beslissing in de brief een percentage staan?

  alvast bedankt voor het advies

  Ingeborgh

  (1 waardering)
  John
7 reacties aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Reacties
 • JohnEDJohn
  Lid

  Beste Ingeborgh,

  wat vreemd dat er in dit nieuwe besluit (uitslag na herkeuring) geen percentage genoemd wordt.
  Ik zal als ik jou was hierover contact opnemen met het UWV. Dit omdat hetgeen je in de afgelopen periode en nu verdien invloed heeft op de hoogte van je loonaanvullingsuitkering;
  https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/hoe-hoog-is-mijn-wga-uitkering/hoe-hoog-is-de-loonaanvullingsuitkering-lau

  Mogelijk kan je contact persoon bij het UWV je meer helderheid geven over de situatie.

  Zou je ons hier op het forum op de hoogte willen houden?

  Met vriendelijke groet,
  John

   

  ingeborgh
  Bijdrager

  Beste John,

  nee, ik heb niets verdiend. Ik heb mijn restcap ook niet behaald. zie mijn bericht.   Maar ben na de herbeoordeling  ipv van vervolg op lau gezet. Dit ivm met verslechtering ziekte. Maar er staat geen percentage/categorie in de beslissing. Bijv 80-100.  Mijn vraag is:  moet er  , gezien  situatie bovenstaand,  een percentage arbeidsongeschiktheid worden vermeld?

  JohnEDJohn
  Lid

  Beste Ingeborgh,

  je geeft aan een LAU uitkering te gaan krijgen. Maar dit klopt niet met hetgeen je aangeeft. Geen benutbare mogelijkheden en geen inkomsten gehad;
  https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/welke-wga-uitkering-krijg-ik/ik-krijg-een-loonaanvullingsuitkering-lau?wt_ga1=51375752324_259761044047&wt_kw1=b_51375752324_%2Blau%20%2Buitkering

  Aangezien hetgeen niet klopt raad ik je echt aan om contact op te nemen met het UWV om om opheldering te vragen.

  Met vriendelijke groet,
  John

  ingeborgh
  Bijdrager

  beste, even een update.

  ik heb contact gezocht met het uwv nav van bovenstaande.  Na een vaag telefoontje van  het UWV,  een procesbegeleider die aangaf dat hij het maar voor het gemak  telefonisch wil bespreken ipv  schriftelijk, gaf hij aan dat het bij mij anders lag. Bij de vraag wat er dan anders is, kon hij geen antwoord geven. Heel vreemd. Uiteindelijk gaf hij aan dat er 100% arbeidsongeschikt moest staan in de beslissing. Want volledig arbeidsongeschikt vond hij ook wel wat vaag!

  Nu hebben ze een aangepaste beslissing gestuurd met de vermelding 100% ao ipv volledig arbeidsongeschikt wat er eerst stond.  Maar er staat nog steeds niet in welke klasse in kom?  Mijn situatie nu is het dat ik een LAU krijg, zelfde uitkering (de hoogte). Percentage staat nu op 100% ao .Maar er staat geen klasse vermeld in de beslissing?  Dus de klasse waarin ik volgens mij val is volgens mij nog steeds de oude situatie. Dus 65-80 tijdens mij loongerelateerde uitkering,  Dit moet toch 80-100 worden?  Ik snap er niets meer van.

  mvg Ingeborgh

  JohnEDJohn
  Lid

  Beste Ingeborgh,

  bij 100% ao val je in de klasse 80-100%. Je zou dan inderdaad nu een LAU vervolguitkering moeten gaan ontvangen.

  Als het percentage 65-80% was aangehouden had je een VVU uitkering gekregen en dan had je slechts recht gehad op 50,75% van het minimumloon.

  https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/hoe-hoog-is-mijn-wga-uitkering/hoe-hoog-is-de-vervolguitkering-vvu

  Ik hoop dat het zo iets duidelijker voor je is.
  Met vriendelijke groet,
  John

  ingeborgh
  Bijdrager

  Hoi John.  inderdaad , maar het stond niet in mijn beslissing. Maar ondertussen door ellenlange mail, EN GEEN TEL CONTACT MET HET UWV,( dat echt niet aan te raden is!)  Dit voor de mede forumleden,   is zwart op wit,  nu bevestigd ,dat ik in de 80-100 zit. Dit wilde ik op schrift omdat er een ERD  bij betrokken is. die zich er weer mee gaat bemoeien. Nu bezig met een beeindiging van mijn arbeidsovereenkomst (slapend dv) dat ook weer niet echt soepel verloopt!

  JohnEDJohn
  Lid

  Hoi Ingeborgh,

  dank voor je terugkoppeling en waarschuwing aan overige forum leden!
  Vaak gaat het contact via MijnUWV sneller!

  Heel veel sterkte en succes met het afronden bij je werkgever.
  Inderdaad ook weer een heel traject als daar niet soepel mee om wordt gegaan.

  Met vriendelijke groet,
  John

7 reacties aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.