Home Forum Geldzaken gezondheid niet te betalen

gezondheid niet te betalen

3reacties Started at 14 december 2017 om 19:52

 • gezondheid niet te betalen

  Ik heb 4 jaar geleden een beroerte gehad, een herseninfarct. Plots viel ik om, en na 5 dagen coma ontwaakte ik om te merken dat ik halfzijdig verlamd was. Je wilt verder, dus revalidatie, naar huis.

  Ik loop slecht, dus ik kan niet meer werken.

  Je denkt dat de overheid voor je zorgt, daar heb je als werkende mens jaren voor betaald. Heb mijn leven lang gewerkt.

  Niet dus. Je hebt gewerkt, heb inkomen (70% van je laatsverdiende loon, maakt de roverheid niets uit). Dus je moet alle zorg zelf betalen, woningaanpassingen enzo. Alle spaargeld weg, maar leven is hard. Als Nederlander werknemer. Niet als profiteur, daar houd de overheid van.

  Nu heb ik de les geleerd. Niet meer een arts bezoeken, niet meer naar een ziekenhuis. Ik doe aan doe-het-zelf-gezondheidszorg. Gevallen, kan toch zelf bepalen als ik wat gebroken had. En als ik een rid gebroken heb ofzo. Geen ziekenhuis, heb toch zelf pijnstillers. Bestel ik zelf, geen apotheek nodig, is veel goedkoper. Medicijnen die ik slikte, alles afgebouwd op twee na. Geen artsen nodig, te duur, bepaal ik zelf wel. Doe-het-zelf-gezondheidszorg.

  Nieuwe schoenen nodig, orthepedische schoenen te duur, eigen bijdrage. Dus improviseren, confectie schoen kopen en laten aanpassen door een schoenmaker. Scheelt weer Euro150,-.

  Zijn er meer mensen die als ik gezondheidzorg mijden om de kosten?

  (1 waardering)
  John
3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • JohnEDJohn
  Moderator

  Hoi Annabella,

  allereerst welkom hier op het forum van Samen Veerkrachtig.
  Het is behoorlijk heftig wat je mee heb gemaakt en waar je nu nog steeds de negatieve gevolgen van heb. Je geeft aan dat je financiële situatie zover verslechterd is dat je nu aan zorg mijden doe. Dit lijkt mij persoonlijk niet de verstandigste keuze. Ik hoop dan ook dat als het echt nodig is je wel een arts kan en ga bezoeken.
  Misschien heb je nog iets aan de tips die hier op de website worden gegeven:
  https://samenveerkrachtig.nl/hulpwijzer/op-welke-inkomsten-kan-ik-aanspraak-maken/

  Misschien vind je het prettig om eens over je situatie te spreken op een koffietafel (mijn verhaal) als deze bij je in de buurt wordt georganiseerd?

  Met vriendelijke groet,

  John

  Sorry dat ik me niet vooraf voorgesteld heb. Dank voor je tips, maar dat is allen overheid. Ik haat de overheid. De overheid is alleen maar voor minderheden, asielzoekers en mensen die niet gewerkt hebben. Ik heb mijn leven lang gewerkt, eerst als vrachtwagenchauffeur, daarna als werktuigbouwkundige in de maschinenbouw. 50 tot 75 uur per week waren normaal. Altijd belastingen en premie’s betaald omdat ik dacht dat Nederland een sociaal en beschaafd land was.

  Sinds 4 jaar weet ik beter. Nederland is geen beschaafd land als je ziek word en gewerkt hebt. En je krijgt niet de zorg die je nodig had. De overheid is er voor je te kloten, niet voor je te helpen. Ik wil niets meer te maken hebben met de overheid. Ik ben verbitterd en boos. De overheid heeft me op de rand van de financiele afrond gebracht, omdat ik al mijn zorg zelf moest betalen, dat staat in de wmo. Iemand die ziek word en econonisch niet meer intersant is, en gewerkt heeft en inkomen, die mag financieel geplukt worden door de overheid als straf voor het ziek worden. Dus geen toeslagen en dergelijk voor mij. Ik vertrouw de overheid niet meer. Toeslagen zijn voor degene die niet werken.

  JohnEDJohn
  Moderator

  Hoi Annabella,
  ik snap dat je verbitterd ben. Ik hoop dat je voor jezelf een oplossing weet te vinden.

  Ik kan helaas verder niets voor je betekenen. Misschien zijn er anderen hier op het forum die dat wel kunnen.

  Met vriendelijke groet,
  John

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.