Home Forum Mijn Verhaal Gesprek werkcoach UWV

Gesprek werkcoach UWV

3reacties Started at 5 augustus 2018 om 12:48

 • Yvo
  Bijdrager

  Gesprek werkcoach UWV

  Hallo, ik ben Yvonne en ik ben drie jaar geleden van de trap gevallen. Hierbij heb ik een hersenkneuzing/ hersenletsel opgelopen. Een jaar terug ben ik in de WAI gekomen en ik ben 80-100 procent afgekeurd. Er werd mij toen gezegd dat ik 1 1/2 jaar met rust zou worden gelaten om verder te herstellen. Wat eigenlijk niet zo is want je wordt elk half jaar benaderd door de werkcoach. Dit is tot nu toe telefonisch gebeurd maar volgende week wil deze mevrouw mij fysiek zien.  Dit geeft bij mij wel stress.

  Wat kan ik verwachten van zo’n gesprek? En volgens de uitnodigings brief moet ik een CV meenemen. Ben ik dit verplicht? Mijn cv van 3 jaar geleden is niet meer relevant en bovendien weet ik niet of ik ooit nog kan werken.

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • IngridEDIngrid
  Bijdrager

  Hi Yvonne,

  Ik kan me de stress voorstellen. Ik begrijp dat je een WGA uitkering krijgt, maar niet onder de IVA valt omdat je niet duurzaam bent afgekeurd, maar ze nog uitgaan van herstel. De WGA uitkering is niet tot aan je AOW zoals de IVA maar is tijdelijk. Mocht nu echter blijken dat er geen herstel meer mogelijk is, dan kan de arbeidsdeskundige aangeven dat een IVA uitkering meer op zijn plaats is.

  Ik zou zelf mijn CV meenemen, maar wel aangeven dat dit met je huidige Functie mogelijkheden lijst niet direct relevant is. Zorg dat je niet alleen naar het gesprek gaat, hopelijk is er iemand uit je directe omgeving die mee kan gaan. Anders kun je kijken of er een vrijwilligersorganisatie in je omgeving is die je hierbij kan bijstaan, of iemand van de vakbond, mocht je daar lid van zijn.

  Hopelijk heb je hier wat aan,

  Groeten Ingrid

  Yvo
  Bijdrager

  Hoi Ingrid,

  Dank je voor jouw reactie. Ik heb al met mijn man afgesproken dat hij meegaat naar het gesprek.  De afstand die wij naar het UWV moeten afleggen is voor mij alleen ook niet te doen ( 3 kwartier tot 1 uur met de auto).

  Naast het arbeidsdeskundig onderzoek waarbij de conclusie is dat ik voor 100 %  ben afgekeurd, neem ik dan toch maar mijn “oude” CV mee. Al blijf ik het raar vinden.

  Ik ben nog steeds herstellend dus wat de toekomst brengt, weet ik ook niet.

  Ik zal wel tijdens het gesprek aangeven dat ik het heel vervelend vind dat ik niet de rust krijg, die mij een jaar geleden beloofd is.  Een half jaar geleden zat dezelfde werkcoach ook al te pushen dat ik op gesprek moest komen. Dat heb ik geweigerd omdat er op papier stond dat ze mij zou bellen.  Maar nu ben ik wel verplicht te komen.

  Als ik nu wel had kunnen werken, had ik het allang gedaan.  Ik had een leuke baan…

   

   

  IngridEDIngrid
  Bijdrager

  Hoi Yvonne,

  Fijn dat je man met je meegaat. Heb zelf ook NAH na 2 herseninfarcten. Ben vorig jaar in de WIA terecht gekomen, was op 0,24% niet volledig afgekeurd en ook niet duurzaam. Heb bezwaar gemaakt en zit nu boven de 80% en ook duurzaam. Moet wel erg wennen aan deze nieuwe status. Had altijd veel plezier in werken en een hele mooie baan, ik werkte nog 9 uur de laatste tijd en mis het echt. Zou als ik jou was ook kijken of de IVA geen optie is, maar dan moet je wel zorgen dat je medisch dossier op orde is en ook artsen aangeven dat er geen herstel meer plaats vind. Dat biedt hopelijk de rust die je nodig hebt.

  Succes,

  Ingrid

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.