Home Forum De keuring en erna Gesprek bij keuringsarts, hoe voorbereiden?

Gesprek bij keuringsarts, hoe voorbereiden?

3reactiesStarted at23 juni 2020 om 13:36

 • Bickel
  Bijdrager

  Gesprek bij keuringsarts, hoe voorbereiden?

  Ik heb volgende week een gesprek bij de keuringsarts. Vind het allemaal erg spannend. Heb een vervroegde WIA aanvraag gedaan, omdat mijn werkgever en ikzelf geen mogelijkheden zagen om nog te kunnen werken. Dit staat ook in het verslag van de bedrijfsarts die naar het UWV is gegaan.

  Door mijn medicatie heb ik nogal last van mijn korte geheugen. Is het raar dat ik mijn dagindeling en verhaal mee neem op papier? Als ondersteuning voor mijn geheugen? Zodat ik het makkelijker kan vertellen? Ben bang dat ik anders dingen vergeet.

  En hoe kan ik me verder het beste voorbereiden op dit gesprek? Iemand nog tips?

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • Ter
  Bijdrager

  Hoi

  Als 1e neem iemand mee, vooral omdat je geheugen je in de steek laat. Jou verhaal op papier meenemen kan een goed idee zijn, maar beperk het met vragen aan hem. Geef je verhaal niet af . Jou dagindeling laat een arts zien wat jij nog wel of niet kunt met werken. Ben je veel met je hobby bezig bijvoorbeeld met hout leuke dingen maken een vogelhuisje of een bankje met een tafeltje. Leuk voor de rust en ontspanning maar voldoende om te werken. Je medicatie zal ook wel bekend zijn bij die arts en de bijwerking ervan. Als je daar in de wachtruimte zit en je bent hyper van zenuwen ga niet druk op en neer lopen en non stop door lullen. Een arts zet dan op papier lichamelijk geen beperkingen. Zeg jij dat je last hebt van bv je hand knijp dan niet je lege koffie beker fijn voor hij de prullenbak in gaat. Mijn dagindeling is. Ik probeer dagelijks een stukje te lopen of fietsen, dit lukt mij zelden. Ook ritme zou beter zijn in mijn geval. maar als ik pas om 5:00 slaap word ik meestal pas om 14:00 wakker. Dit is niet de juiste manier om beter te worden en een arboarts zal dat ook wel zeggen dan. Maar het is zo als het is, wat ik hier mee wil zeggen maak het niet mooier dan het is door te zeggen wat die man graag wil horen. Ga ook niet in je gala pak daar naar toe (vrouwen niet op de hoogste hakken en beste make-up laag). Wees oprecht naar die man, houd je antwoorden kort, ga geen half levensverhaal vertellen want hoe meer jij verteld des te meer kan de arts functies/werk bedenken wat je nog wel kunt.

  De grootste vraag van de arts is niet wat je niet meer kunt.

  Hij wil weten wat je nog wel kan doen want dan ga je gewoon ander werk doen.

  Je werkgever denkt met je mee. Dat is 9 van de 10 keer niet omdat hij zo begaan is met jou. De rede is meestal omdat je geld kost nu en hij van je af wil.

  Hopelijk heb ik je niet nog zenuwachtiger gemaakt dan je al was. Dat is helemaal niet nodig. Wees eerlijk en vooral jezelf en laat de arts in zijn waarde. Ga geen dingen zeggen tegen/over hem uit frustraties.

  Groeten Ter

  Succes

   

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Inderdaad neem iemand mee die jou goed kent!!

  Maak je dagindeling uitgaande van een ‘slechte’dag! En zet daar ook je rustmomenten in, en wat je nodig hebt aan hulp….

  Heel veel succes!!

   

  Bickel
  Bijdrager

  Nog even een terugkoppeling over mijn gesprek. Ik heb een hele fijne en begripvolle verzekeringsarts getroffen. En zo ook de arbeidsdeskundige. Er werd echt naar me geluisterd en ik had er een goed gevoel over. Heb de beschikking gekregen dat ik 100% volledig duurzaam arbeidsongeschikt ben. Er valt echt een last van mijn schouders.

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.