Home Forum Mijn Verhaal Gesprek bij arbeidsdeskundige bij wga 80-100%

Gesprek bij arbeidsdeskundige bij wga 80-100%

3reactiesStarted at10 januari 2019 om 22:17

 • Donja
  Bijdrager

  Gesprek bij arbeidsdeskundige bij wga 80-100%

  Hallo

  ik heb zeer binnenkort een gesprek bij arbeidsdeskundige om te praten over re integratiemogelijkheden . Ik heb onlangs een wga 80-100% arbeidsongeschiktheid toegekend gekregen . Ik ben in bezwaar gegaan . Arbeidsdeskundige kon geen functies vinden die passend zijn bij mijn beperkte inzetbaarheid . Vraag me af waarom ik geen  iva heb gekregen ???? Mijn klachten zijn er niet beter op geworden . Vrijwilligerswerk lukt me al niet eens meer goed . Maar goed wat kan ik gaan verwachten van dit komende gesprek en wat verwacht men van mij ? Ik neem iig iemand mee naar gesprek.

  Groetjes Donja

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • ABC
  Bijdrager

  Gegroet,

  https://www.uwv.nl/particulieren/arbeidsbeperkt/oude-wajong/tijdens-wajong-uitkering/detail/werk-vinden-en-behouden/een-werkplan-opstellen-met-de-arbeidsdeskundige-of-adviseur-werk

  Bij bovenstaande link krijgt u een beeld waarover het gesprek gaat. De inhoud heeft betrekking op Wajong echter ik verwacht dat uw gesprek niet heel veel zal afwijken.

  https://www.uwv.nl/overuwv/Images/uwv-achtmaandenverslag-2018.pdf

  http://www.internetwerkt.nl/forum/topic/14186-wat-houdt-een-coachingsgesprek-in/page-2

  Bij bovenstaande links krijgt u meer uitleg over het doel van het gesprek. Zoals u al eerder schreef kon de arbeidsdeskundige geen functies vinden en vind de VA dat u wel over arbeidsvermogen beschikt.

  Mogelijk staat er op de UWV website ook wat meer over een werkplan opstellen, hier heb ik nog niet naar gekeken. Ook al staat het bv bij de WW, het idee is wel hetzelfde.

  Wat ik vreemd vind is dat u tijdens een bezwaarprocedure toch een gesprek moet voeren. Mogelijk kruisen beide zaken elkaar, uitnodiging gesprek is eerder verstuurd dan het bezwaar is ingediend. Ik zou tijdens het gesprek wel aangeven dat u bezwaar heeft gemaakt tegen de beslissing omtrent de WIA.

  Wie heeft zo’n gesprek echt gevoerd? Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe zo’n gesprek verloopt. Hopelijk wilt u ons achteraf in ieder geval informeren.

  Succes toegewenst met het gesprek en het bezwaar.

  Mvg ABC

   

   

  ABC
  Bijdrager

  https://www.mijnreintegratieplan.nl/

  Op bovenstaande website kunt u gratis inloggen en vragen beantwoorden. Ook op andere websites zie ik eenzelfde soort informatie t.a.v. arbeidsdeskundigen en zieke werknemers aan werk helpen.

   

  chauffeuse79
  Bijdrager

  Ik heb afgelopen jaar ook een dergelijk gesprek gehad en hun gaan kijken wat je nog kunt en wat je wilt. Ik had mijn plan al klaar een complete andere richting uit, ik ben altijd vrachtwagenchauffeuse geweest en als het goed is ga ik in april starten met mijn opleiding tot ervaringsdeskundige dit wordt dan ook ondersteund en betaald door het uwv ik moet wel een baangarantie hebben, maar ik doe er al vrijwilligerswerk in dus dat komt goed. Dan weet je ongeveer wat je ervan kunt verwachten. Gr Nancy

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.