Home Forum De keuring en erna Geen WIA / bezwaar / ontslag / contract

Geen WIA / bezwaar / ontslag / contract

1reactiesStarted at15 juli 2020 om 12:31

 • Le
  Bijdrager

  Geen WIA / bezwaar / ontslag / contract

  Na 2 jaar ziekte oproep gehad van het UWV voor evt Wia uitkering.
  Verschrikkelijk eenzijdig ( alleen van mijn kant) gesprek met verzekeringsarts van het UWV gehad.
  Geen FML lijst ,ingevuld  bijna geen vragen gesteld. Einde gesprek, u kunt 5 dagen werken voor 100 %.  Rapport van bedrijfsarts, revalidatie arts en huisarts geven beperkingen aan waardoor ik mijn werk niet meer de volledige uren kan werken. Mijn bedrijfsarts gaf aan dat hij het besluit niet begrijpt.
  mijn vragen:

  – hoe kan ik het beste bezwaar indienen? Met behulp van een jurist van de vakbond?

  – ik ben inmiddels voor 68% weer in eigen werk /functie begonnen in eerste spoor en mijn werkgever heeft mij voor deze uren ook een contract aangeboden. Voor de overgebleven uren is er voor mijn functie al iemand aangenomen. Ik ben 35 jaar werkzaam bij dit bedrijf.
  Als ik geen WIA uitkering krijg wat zijn dan mijn mogelijkheden?
  WW? Maar dan moet mijn werkgever mij ontslag aanbieden en ik weet niet of ze daar toestemming voor zullen krijgen?
  Ontslag met wederzijds goedvinden?
  Ik zie door de bomen het bos niet meer.

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • Selwyn DoniaSelwyn Donia
  Bijdrager

  Beste Le,

  Als je geen WIA-uitkering krijgt toegewezen kun je een (aanvullende) WW-uitkering aanvragen. Je bent dan een zogenoemde WIA 35-minner. Ik zou niet weten waarom de werkgever je zou ontslaan en op welke grond. Hij heeft je juist een arbeidsovereenkomst aangeboden. Of is deze arbeidsovereenkomst nog niet getekend en is alleen de intentie uitgesproken?

  Ik raad je aan om in ieder geval je eventuele bezwaar tegen het WIA-besluit met iemand te bespreken met kennis van zaken. Vraag aan de vakbondsjurist of hij ervaring heeft met dit soort procedures. Bezwaarzaken/sociale zekerheidsrecht is een aparte tak van sport en daar is niet iedere jurist even deskundig in.

  Een bezwaarprocedure is een officiële procedure waarbij jaarlijks ongeveer 25% van de mensen die in bezwaar gaat zijn of haar gelijk haalt. Als je bezwaar wilt maken moet je dat binnen zes weken (en geen dag later) doen. Een jurist van de vakbond kan je hierbij helpen. Je kunt ook op zoek gaan naar partijen die je hierin kunnen ondersteunen, denk hierbij aan verzuimspecialisten.

  Als je vragen hebt, stel ze gerust op dit forum of stuur mij een privébericht.

  Voor meer uitleg over de WIA raad ik je aan mijn gratis whitepaper te downloaden. Hierin staat echt alles wat je over deze regeling moet weten.

  Klik hier om te downloaden.

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.