Home Forum Geldzaken Crowdfunding en fundraising

Crowdfunding en fundraising

5reacties Started at 25 april 2018 om 02:06

 • M Opmarktplaats
  Bijdrager

  Crowdfunding en fundraising

  Hallo,

  Ik, 40 jarige vrouw, zit al sinds 2001 in de WAO en sinds 2009 ben ik volledig afgekeurd.

  En aangezien mijn gezondheid er waarschijnlijk niet meer erg op vooruit gaan. Hoewel ik altijd nog hoop hou…de gezondheidszorg blijft zich altijd ontwikkelen.

   

  Nu heb ik tweetal vragen waarop niemand mij eigenlijk een helder antwoord op kan geven tot nu toe.

  Ik probeer ondanks mijn beperkingen altijd nieuwe uitdagingen te zoeken. 1 van deze uitdagingen is dat ik heel graag een boek wil schrijven over een Joodse en in de oorlog bijna geheel uitgemoorde familie. Ik wil hen door hun geschiedenis en hun verhalen te onderzoeken, hun identiteit terug geven. Daarnaast hoop ik uiteindelijk lezingen te gaan geven.

  Nu is het probleem dat ik veel in archiefstukken moet zoeken en dat geeft vaak problemen omdat ik maar met moeite Max 2 uur kan zitten. Nu kan ik sommige stukken (koppies) bestellen en naar mijn huis laten sturen om ze zo al liggende te bestuderen. Dat kost echter veel geld. En om die onkosten te dekken wil ik een crowdfunding actie opstarten.

  Nu is mijn vraag hoe zit dat met de WAO.Naar mijn mening zijn dit geen inkomsten, maar giften..Maar niemand kan mij de bevestiging geven. En hoeveel giften mag je ontvangen. Het geld is overigens alleen bedoeld om archiefstukken te bestellen, niet om mijn boek uit te geven of mijn bankrekening te spekken. Donateurs krijgen ieder kwartaal overzicht met bestellingen.

  Tweede vraag.

  En hoe zit het met fundraising?

  Stel, ik verkoop (als voorbeeld) cupcakes voor het KWF. Daar verdien ik geld mee dat direct wordt gestort op de rekening van het KWF. Hoe zit dat? Ik verdien er niets extra mee en de activiteit is puur en alleen bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel.

  Hoe zit dat icm WAO uitkering.

  Er is hier nergens informatie over te vinden, dus ik hoop dat u mij kunt helpen.

  Bellen met het UWV is lastig omdat ik door zware medicatie mij alleen kan concentreren als ik mij ergens op kan focussen. Anders raak ik teveel afgeleid en onthoud ik niets. Schrijven en bijvoorbeeld 1-op-1 gesprekken in “real life” gaan wel, maar telefoon gesprekken waarbij ik degene niet kan ziek, lukt niet.

5 reacties aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Reacties
 • M Opmarktplaats
  Bijdrager

  ps. Dat onderzoek naar de Joodse familie die ik puur hobbymatig. Dat uiteindelijk boek schrijven ook. Ik wil er niets mee verdienen.

  Zou het nog verschil uitmaken ,hoe het door het UWV gezien wordt, als ik er geen boek over zal schrijven, maar het alleen op mijn hobbywebsite zal zetten.

  Ik bedoel worden het onderzoek en de fundraising, wanneer  ik er wel een boek over ga schrijven gezien als inkomen? En en als ik er geen boek over ga schrijven als hobbymatig activiteit?

  Hoe wordt dat verschil bepaalt?

  JohnEDJohn
  Moderator

  Beste M Opmarktplaats,
  allereerst welkom op dit forum.

  Wat een mooi idee om als uitdaging te gaan proberen een boek te gaan schrijven.

  Ik ben met je vragen aan de slag gegaan, maar kan hierover helaas geen goede eenduidige informatie over vinden.

  Het lijkt me toch het beste dat je deze vragen voorleg aan het UWV. Omdat je aangeeft dat je wel kan schrijven, wil ik je adviseren je vraag via de eigen omgeving bij het UWV “Mijn UWV” via “Mijn Berichten” aan hen te stellen. Dit zou goed en betrouwbaar moeten werken.

  “Mijn Berichten
  U kunt ons niet e-mailen, maar wel berichten sturen via Mijn Berichten en de Werkmap.

  Via Mijn Berichten op Mijn UWV kunt u berichten met ons uitwisselen over zaken rond uw uitkering.
  …….
  Mijn UWV en de Werkmap zijn beide een beveiligde, persoonlijke omgeving. U logt in met uw DigiD.”
  https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/contact/detail/mijn-berichten

  Ik wil je heel veel succes wensen en laat nog even weten of je er met het UWV uit ben gekomen.

  Met vriendelijke groet, John

  JohnEDJohn
  Moderator

  Hoi @MOPMARKTPLAATS,

  Ik heb je vraag nog even voorgelegd bij het UWV Webcareteam. Hierbij hun reactie;
  ” dat is een lastige vraag om in algemene zin te beantwoorden. Ik raad de persoon in kwestie aan om zelf contact op te nemen met de klantenservice van UWV. Dit kan door een bericht te sturen via Mijn UWV/Mijn berichten of te bellen met 0900-9294. Mijn collega heeft inzage in de persoonlijke gegevens en helpt graag verder. Waar nodig kan de uitkeringsdeskundige gevraagd worden te reageren op de specifieke situatie.”

  Ik hoop dat je bij hen zelf verder komt.
  Hou ons nog even op de hoogte of het je en op welke wijze het eventueel is gelukt.

  Met vriendelijke groet, John

  Lusi
  Bijdrager

  Dat met die berichten van UWV werkt goed. Is een aanrader. Daar kan jij jou verhaal kwijt en binnen 3 werkdagen heb je het antwoord. Ik denk dat, dat het beste voor je zou werken. Heel veel succes. 🍀🍀🍀🍀🍀🤞🤞🤞🤞🤞

  Lusi
  Bijdrager

  Dat met die berichten van UWV werkt goed. Is een aanrader. Daar kan jij jou verhaal kwijt en binnen 3 werkdagen heb je het antwoord. Ik denk dat, dat het beste voor je zou werken. Heel veel succes. 🍀🍀🍀🍀🍀🤞🤞🤞🤞🤞

5 reacties aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.