Home Forum De keuring en erna Bezwaar na wia herkeuring NAH

Bezwaar na wia herkeuring NAH

6reacties Started at 13 december 2019 om 03:28

 • Laraa
  Bijdrager

  Bezwaar na wia herkeuring NAH

  beste forumleden,

  graag zou ik mijn mede hersenletsel lotgenoten om advies vragen.

  Door een klap tegen mijn hoofd heb ik 4 jaar geleden hersenletsel opgelopen. Dit leek in eerste instantie  een “ onschuldige “ hersenschudding. (Geen zichtbare schade op scan)

  Omdat klachten bleven aanhouden heb ik uiteindelijk na 4 maanden alsnog een revalidatie traject gevolgd in het ziekenhuis.

  Ik heb vanaf het ongeluk niet meer gewerkt.

  Bij de eerste keuring in 2017 ben ik 40 % afgekeurd. Door omstandigheden (oa slecht eigen inzicht ziektebeeld) heb ik toendertijd geen bezwaar gemaakt.

  Begin dit jaar een herkeuring aangevraagd, tegelijkertijd opnieuw een revalidatietraject gevolgd in zelfde ziekenhuis. Daar is toen een diagnose vastgesteld: post commotioneel syndroom.

  Vandaag uitslag herkeuring ontvangen. Ik ben nu 50 % AO. (Niet duurzaam)

  het grootste bezwaar van deze uitslag vind ik de vaste gestelde belastbaarheid. De verzekeringsarts heeft deze gezet op 20 uur per week.

  dit is voor mij volstrekt onhaalbaar.

  Ik wil hier dan ook bezwaar tegen maken. Maar ik heb hier hulp bij nodig. Ik heb de volgende vragen.

  * Heeft iemand een idee welke instantie me hierbij kan helpen? (Omgeving Utrecht) Liefst iemand met kennis van hersenletsel, aangezien mijn ervaring is dat de verzekeringsartsen die ik heb gesproken er weinig vanaf weten.

  Ik heb het gevoel gekregen dat mijn handicap in de keuringen tegen me zijn gebruikt (voorbeeld:,ik deed voor  mijn letsel 15 min over de afwas, tegenwoordig duurt dit een uur, verzekeringsarts noteert een uur “belastbaar”, maar met de informatie dat ik hierna ook letterlijk een uur  moet bijkomen doet ie niks. Ik heb geen enkel idee meer waar ik goed aan doe, wat vertel ik wel en wat niet.

  * hoe maak ik mijn medisch dossier sterker? (De arts heeft tijdens de herkeuring geen medische info van mij gezien) Moet ik verslagen aanvragen van het ziekenhuis, of specifiek vragen aan mijn behandelaars of zij iets op papier willen zetten over mijn belastbaarheid. Is dat gebruikelijk? Graag tips!

   

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik zit er ontzettend mee in mijn maag en weet totaal niet hoe ik het allemaal aan moet pakken.

  Alvast bedankt voor jullie tijd en het meedenken.

  Lieve groeten,

   

  Laraa

  (1 waardering)
  John
6 reacties aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Reacties
 • Laraa
  Bijdrager

  Aanvulling: verzekeringsarts schrijft ook dat hij verbetering in gezondheid verwacht , bij juiste behandeling.

  Maar er zijn geen behandeling mogelijkheden meer. Revalidatie traject (leren omgaan met klachten) was het laatste wat ik kon doen. Zo werd mij tenminste in ziekenhuis vertelt. Lijkt mij dat ik ook hiertegen bezwaar moet maken?

  JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste Laraa,

  logisch als je vind dat je klachten niet serieus genomen worden dat je tegen de beslissing in bezwaar wil gaan. Goed ook dat je je daarop goed wil voorbereiden.

  Misschien kan je om je goed voor te bereiden meer informatie vinden op;
  https://ikhebeenhersenschudding.com/

  of
  https://stichtinghersenschudding.nl/

  Ik verwijs specifiek naar deze twee websites omdat bij deze organisaties (persoon) de kennis aanwezig is. Ook kan je via de contact mogelijkheden contact met hen zoeken met je vragen.
  Ik hoop dat zij je alle informatie kunnen geven die je nodig heb voor je bezwaar.

  Ik wil je heel veel sterkte en succes wensen en je vragen of je ons hier op het forum op de hoogte wil houden van het verloop van je traject.
  Met vriendelijke groet,
  John

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Hier een lotgenootje, ik weet hoe moeilijk het over te brengen is naar de verzekeringsarts, om je verminderde belastbaarheid aan te tonen en dat er helaas weinig verbetering te verwachten valt, hersenletsel gaat *niet* over!!

  Ik was doorgegaan t/m beroep in de rechtszaal, mbv mijn ex-werkgever, die zich had vastgebeten in het protocol cva, waarin vermeld werd na twee jaar geen verbetering te verwachten, ik had aanvullend onderzoek bij *Ergatis* ondergaan en kunnen aantonen dat ik t/m het programma van *Hersenz* toch wel alle behandeling had ondergaan.

  ‘Maar missch kan mevr een dagplanning maken om weer wat meer aan te kunnen’….. — gelukkig zag de rechter in hoe het echt zat allemaal!!

  Ik heb je wat organisaties genoemd, met idd eerder genoemde informatie van john, wens ik je heel veel succes en sterkte. Als je nog vragen hebt schroom niet!!

  Laraa
  Bijdrager

  Beste John en Ineke,

  Bedankt voor jullie snelle en duidelijke reactie. (En het steuntje in de rug ❤️) Het is zo fijn als mensen met je meedenken. Fijn dat jullie er zijn!

  Ik ga met jullie adviezen aan de slag en ja ik zal jullie op de hoogte houden  over het verloop.

  Ineke:, hoe heb jij het programma bij Hersenz ervaren? Wat ben je ermee opgeschoten? Een vriendin van mij (3 cva’s) heeft het programma ook gevolgd. Het eindoordeel van haar behandelaars was dat zij absoluut onbelastbaar was voor werk. Helaas werd het volgen van dit traject, ondanks het eindoordeel, bij het Uwv tegen haar gebruikt, want: ze was immers in staat geweest om 6 uur per week het programma te volgen, en “dus is ze wel belastbaar”. Ook zij heeft inmiddels beroep aangetekend.

  Een goed weekend allemaal en nogmaals dank! Jullie horen me ongetwijfeld snel weer.

  Laraa

   

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Ik heb er veel praktische tips en trucs geleerd, inzichten gekregen en leren omgaan-met. Mijn begeleidster had ook wat op papier gezet wat letsel inhoud en betekent voor mijn alledaags leven. Denken echt met je mee!!

  Ergatis verzorgde mij medische verslaggeving van neuroloog en psychiater (want ik zou aanpassingsstoornis hebben)… dat was ook top.

  En ja wij zijn ook tot aan beroep gegaan. Kost veel tijd en energie. Maar het lijkt of dat de weg is 🙈….

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Ik had overigens ook info over hersenletsel aan het dossier toegevoegd!

  http://www.hersenletsel-uitleg.nl  en ‘specials’ vanaf de site van Hersenz!

6 reacties aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.