Home Forum De keuring en erna Bedrijfsarts

Bedrijfsarts

4reactiesStarted at2 april 2019 om 14:19

 • Liz
  Bijdrager

  Bedrijfsarts

  Beste leden,

  Is het normaal om stukken vh UWV door te zetten als de bedrijfsarts hierom vraagt? En dan bedoel ik stukken zoals fml, geneeskundig rapport etc..

   

  (1 waardering)
  John
4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Reacties
 • ABC
  Bijdrager

  Gegroet,

  Als BA deze informatie zelf bij UWV zou opvragen is de regel dat u toestemming geeft. Indien een BA bij uw behandelaar informatie wilt opvragen is de regel dat de BA exact omschrijft wat hij/zij wilt weten. U kunt deze twee regels combineren, aan BA vragen wat hij/zij exact wilt weten en met welk doel. Vervolgens kunt u bepalen of die informatie in de rapportage van de AD van het UWV staat. Deze rapportage wordt namelijk naar de werkgever gestuurd. Zo ja, BA daar naar verwijzen, zo nee kijken of u rapportage van VA gedeeltelijk kan geven aan BA. Ik denk hierbij dan aan een document waarbij u alles zwart heeft gemaakt behalve het antwoord op de specifieke vraag van de BA.

  FML staat bv vermeld in rapportage van AD, alleen iets minder duidelijk echter voor BA echt wel te begrijpen. Medisch gedeelte van VA is bekend bij BA, is zijn/ haar taak. Wat overblijft is wat wil BA nu eigenlijk weten.

  Als BA door werkgever onder druk wordt gezet dan kan BA terug rapporteren, stukken verkregen echter gedeeltelijk zwart gemaakt. Tegelijkertijd heeft u wel meegewerkt en de BA heeft meegewerkt.

  Voor alle zekerheid u bent niet verplicht om deze informatie door te geven aan BA.

   

  Mvg ABC

  ABC
  Bijdrager

  PS lees toestemming geven als dat bij u toestemming moet vragen om informatie op te vragen en dat u dat kunt weigeren.

  Liz
  Bijdrager

  Dag ABC,

  Dank voor je bericht.

  Ok, dus geen verplichting! Ik vraag dit bezwaar-beslissing in mijn voordeel en wg eigen risico-drager. Dus nu wordt er om de stukken gevraagd, mijn gedachte: 1+1=2 omdat ze (wg) in bezwaar kunnen gaan. Ik weet ba heeft beroepsgeheim maar werkt ook voor de wg. Hopelijk snap je wat ik bedoel….

  ABC
  Bijdrager

  Gegroet,

  Sorry niet te vroeg juichen aangezien de verzekeraar via jurist of arts van de verzekeraar wel gegevens kan opvragen, staat genoemd in een rapportage van de Nationale Ombudsman.

  https://www.nationaleombudsman.nl/system/files/rapport/20170097%20%20R%20%20201709273%2030-08-2017%20.pdf

  Alvast een stap vooruitdenkend u hoeft niet mee te werken aan een onderzoek bij de verzekeraar. Reden u bent geen belanghebbende in de verzekering.

  Ik doel hier op de verzekering die de meeste ERD werkgevers hebben afgesloten met een verzekeraar zodat de verzekeraar de kosten van de WGA betaalt.

  Mvg ABC

   

4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.