Home Forum Ziek en werken 1 jaar ziek, reïntegreren maar hoe??

1 jaar ziek, reïntegreren maar hoe??

8reacties Started at 12 mei 2019 om 22:03

 • Lucy
  Bijdrager

  1 jaar ziek, reïntegreren maar hoe??

  Hallo, ik ben nieuw hier en hoop wat hulp/antwoorden en ervaringen te vinden.

  Ik ben net 1 jaar ziek. Arbeidsdeskundig onderzoek net achter de rug en ook een 1ekeuring bij het UWV gehad.

  In het arbeidsdeskundige rapport staat dat ik moet reïntegreren voor 3 dagen 2 uur per dag met thuiswerken (2 uur verdeeld over de dag).

  In ons gesprek was besproken  2e spoor traject opstarten, maar in het rapport staat dat ze daar te weinig mogelijkheden voor ziet op dit moment. Dus nu toch thuiswerken.

  Ook adviseert ze de werkgever een deskundigenoordeel aan te vragen. Vond ik ook gek, want het rapport van de uwv-arts is nog niet eens binnen. lijkt me nogal dubbel?

  Ik kan amper zitten en achter een pc zitten, dus ik maak me al zorgen hoe ik dat moet doen. Ik heb veel hulp, ik kan nog niet alleen voor de kinderen zorgen. Mogen ze dit van mij verwachten? Ik zit volop in revalidatietraject, dat verloopt niet goed en ik loop steeds tegen mijn grenzen aan waardoor ik steeds opnieuw een terugval of stilstand hè .

  Donderdag mag ik weer naar de arboarts, daar ga ik dit ook aangeven. Maar ik ben bang dat ik toch die reïntegratie moet starten? Mijn man vindt het belachelijk, die zegt je kan nog niet eens alleen naar de winkel op de hoek of de laptop op tafel zetten, dan kunnen ze dit toch niet van je verwachten.

  Ik weet het niet. Voel me vooral heel schuldig naar iedereen toe en probeer van alles om beter te worden, maar helaas lukt het niet goed.

  Ik hoor graag jullie ervaringen!

   

   

   

8 reacties aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Reacties
 • InekeEDIneke
  Bijdrager

  Brrr wat een situatie!!

  Bespreek eerst bij je arbo-arts dat je nog revalideert en of het uberhaupt haalbaar is daarnaast te reïntegreren.

  Vraag desnoods advies/ verslag van je revalidatie-team of -arts! Heb je misschien bij jouw revalidatiecentrum een gespecialiseerde arbeidsdeskundige ter beschikking (had ik toen bij heliomare!)

  Ook; heb je aanpassingen op je werkplek nodig; kun je deze uiteen zetten mbv je revalidatie-arts?

  Ik heb zelf toen pogingen tot revalideren gedaan, ervaring leert dat je dat aantal uur met kleine stapjes opbouwt, tot aan waar het je lukt.

  3x 2 uur is het uiteindelijke gestelde doel, het minimale volgens mij ook, maar het gaat om het proces!! En jij gaat aangeven of het lukt. Houdt het proces bij, dan kun je dat aantonen wat je hebt geprobeerd en wat het je heeft gebracht!!

  Luister naar je lijf en communiceer naar je werkgever!!

  Succes en sterkte!

  Lucy
  Bijdrager

  Bedankt voor je reactie!

  De arboarts weet dat ik nog revalideer en heeft toch dit aangegeven. Het ging toen wel iets beter. Die 3x 2 uur gaf ze ook aan voor het 2e spoor traject, maar nu geeft de arbeidsdeskundige aan dat ze hier nog geen mogelijkheden ziet. Dus nu moet ik het nu al doen bij mijn werkgever.
  Mijn werkgever wil ook al meteen starten. Volgende week moet ik naar de arbo-arts pas weer.

  De revalidatie-arts vindt juist dat ik het rustiger aan moet doen omdat het niet goed gaat en ik steeds overbelast. Ze hebben geen arbeidsdeskundige daar helaas. Ze willen zich ook niet bemoeien met het werkproces verder helaas.

  Aanpassingen op werkplek houdt in: thuiswerken op eigen tempo. 3x 2 uur wil de werkgever nu wel inzetten, ook moet ik opgeven wanneer ik dat wil doen. Ik zie totaal niet in hoe ik dat moet gaan inpassen, mijn werkgever zelf eigenlijk ook niet, maar die zegt dat ze het arbeidsdeskundig onderzoek gaan volgen en ik het maar met de arboarts moet bespreken.

  Het proces ga ik zeker bijhouden.

  Wat ik ook lastig vind is dat ik 3×2 uur moet werken met steeds een hersteldag. Dat betekent dat ik op een dag moet gan werken dat ik altijd vrij had. Ik heb dat aangegeven bij mijn werkgver, die zegt “dat mag je zelf invullen”, maar dat betekent dat ik dan toch 2 dagen na elkaar werk en geen rustdag heb.. En wanneer moet ik dan mijn therapie e.d. volgen.. Ik vind het zo lastig.

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Is dit ook het officiele plan van aanpak?

  Ik zou er een verslag van maken hoe je er tegenaan kijkt. En bijv per dag aankijken of twee uur thuiswerken lukt. En zoniet, stoppen en noteren waarom niet, wat gebeurd er bij je.

  Dit ‘voortgangsverslag’ kun je meenemen dan naar de arbo-arts. Dan laat je toch zien dat je ‘meewerkt aan je reïntegratie. Maar wat niet gaat, gaat niet!!

  Je bent niet voor niets in de ziektewet. Als je er niet uitkomt zelf met ze, dan kun je idd het deskundigenoordeel uwv aanvragen! Succes!!

  Lucy
  Bijdrager

  Officiële plan van aanpak? Dat is het volgen van dit arbeidsdeskundige rapport.
  Goed idee om een verslag hiervan te maken hoe het gaat!
  Ik vraag me vooral af waarom dit nu wel moet, terwijl ik toen het nog ietsje beter ging, juist me moest concentreren op herstel. Ik heb geen idee hoe ik dit moet doen en inpassen tijdens de oefeningen etc. Ik zit nu een half uur achter de pc en zie al scheel van de hoofdpijn.

  Het deskundigenoordeel wordt aangevraagd door de werkgever, niet door mij. Ook dat was het advies van de arbeidsdeskundige.

  Krijg je dan dezelfde persoon als de UWV arts waar ik al geweest ben trouwens?

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Ws weer een andere afdeling 😜…

  InekeEDIneke
  Bijdrager

  Je mag ook iemand meenemen in de gesprekken he, zoals wat jouw man zegt, dat kunnen jullie samen vertellen!!

  Lucy
  Bijdrager

  Mijn man gaat ook mee ja. Nouja voorlopig is het deskundigenoordeel nog niet aangevraagd. Eerst naar de arboarts weer en afwachten wat zijn advies is en tot die tijd dus maar proberen te werken omdat dat moet…

  Is zo’n deskundigenoordeel vanuit mijn positie juist goed om op aan te spore  of niet?

  En een tweede spoor? Want dat willen ze opeens niet meer opstarten omdat daar geen mogelijkheden voor zouden zijn.

  JohnEDJohn
  Sleutelbeheerder

  Beste Lucy,
  hierbij nog wat aanvullingen op de reeds gegeven antwoorden van InekeW.

  In de ziekte periode moeten de werkgever en jij zich houden aan het stappenplan bij ziekte;
  https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-met-werkgever/re-integreren-tijdens-ziekte/detail/stappenplan-bij-ziekte

  Informatie over het deskundigenoordeel is hier te vinden;
  https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-met-werkgever/re-integreren-tijdens-ziekte/detail/deskundigenoordeel

  Ik hoop dat je met het bovenstaande iets verder komt.
  Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust.
  Ik wens je heel veel succes en sterkte,
  met vriendelijke groet,
  John

8 reacties aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.