Op de Samen Veerkrachtig blog lees je artikelen over het leven met een arbeidsbeperking. We willen je helpen met inspirerende artikelen, inteviews en verhalen van ErvaringsDeskundigen. Ook delen we relevante actuele informatie voor mensen die langdurig ziek zijn of te maken hebben met arbeidsongeschiktheid.

Samen Veerkrachtig

Zo is Samen Veerkrachtig begonnen

Sinds de start anderhalf jaar geleden is Samen Veerkrachtig hard gegroeid. De website krijgt steeds meer bekendheid en door het hele land ontmoeten mensen met een arbeidsbeperking elkaar tijdens Koffietafels. De ervaringsdeskundigen die al vanaf het begin meedenken en -doen, onze ED’s, kijken terug. Paul van den Brul was één van hen, hij overleed in […]

Lees het hele artikel

Als de aandacht van je collega’s afneemt: ‘Wie het niet heeft meegemaakt, kan het moeilijk begrijpen’

Na twee jaar Ziektewet vanwege psychische klachten kwam Antoinet in de WIA. Terugkijkend is ze naar haar idee te snel weer begonnen met werken en vroeg ze te veel van zichzelf. Dat ze moeite had met contact vonden veel collega’s lastig.

Lees het hele artikel

Samen Veerkrachtig

Samen Veerkrachtig

Als je geen erkenning krijgt voor je ziekte: ‘Mijn klachten werden niet serieus genomen’

Al sinds haar zestiende is Marit* doorlopend ziek. Uiteindelijk bleek dat ze Q-koorts heeft gehad, maar het UWV erkent de medische diagnoses niet en vindt dat ze kan werken. Na vele pogingen om aan de slag te blijven voelt ze zich doodziek en onbegrepen.

Lees het hele artikel

De casemanager brengt partijen bij elkaar: “Ieder mens en elk ziekteverhaal is anders”

Als je aan een re-integratietraject begint, krijg je met allerlei instanties te maken. Je praat bijvoorbeeld met de bedrijfsarts en een arbeidsdeskundige van het UWV. Martine Gaasbeek is casemanager bij Qare Nederland, een organisatie die voor eigenrisicodragers uitvoering geeft aan de Ziektewet en WGA. Zij begeleidt mensen op weg naar (ander) werk en houdt contact met […]

Lees het hele artikel

Samen Veerkrachtig