Home Forums Geldzaken Premie vrijstelling van het pensioenfonds

Premie vrijstelling van het pensioenfonds

3 Started on: 122 september 2024 om 09:04

Hi Iedereen,

Ik ben tussen het ziek worden en uiteindelijk verkrijgen van de IVA van functie gewisseld binnen mijn werkgever. Daarbij is het pensioenfonds overlapt en zat ik gedurende een jaar ongeveer bij twee pensioenfondsen. Nu is er twijfel bij mij maar ook bij anderen, welke pensioenfonds moet de premievrijstelling verzorgen en waarom.

Is het de oudste pensioenfonds waar ik het langste bij zit.
Is het de laatste pensioenfonds waar ik het laatst bij zat.
Kan ik hier ook invloed op hebben?
Kan de vrijstelling voor beide pensioenfondsen gelden?

Het laatste lijkt mij onwaarschijnlijk.

Zijn er mensen die hier ook mee te maken hebben gehad.

Bij dezelfde werkgevr twee verschillende pensioenfondesn, dat is bijzonder. Ook het wisselen van functie tijdens ziekte. Ben je er bij de functiewisseling erop vooruit gegaan of achteruit wat betreft het salaris?
Als je erop achteruit bent gegaan bijvoorbeeld door minder uren te gaan werken of een functie met een lagere beloning te accepteren heb je jezelf in de fingers gesneden en raad ik je aan een gespecialiseerde advocaat te zoeken die je kan bijstaan zodat je mogelijk toch je oude hogere salaris als uitgangspunt krijgt.

Wat betreft je vraag is het zo dat het nieuwe fonds de rechten bij het oude fonds overneemt. Je zal nu voor de opbouw tijdens arbeidsongeshciktheid moeten zijn bij je nieuwe pensioenfonds. Dat zal zijn eigen regels hebben over de opbouw bij arbeidsongeschiktheid en of je daarvoor in aanmerking komt. Of zij opbouw hebben bij arbeidsongeschiktheid en onder welke voorwaarden kan het pensioenfonds je vertellen.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Bedankt Socrates,

Na de eerste ziekte periode was ik 100% gezond verklaard maar kon mijn oude werk niet meer doen en wou dat ook niet. Bij de vorige baan zat ik veel in het buitenland en op onherbergzame gebieden zonder medische faciliteiten.

Ik heb bij de werkgever dus een andere baan op kantoorgeaccepteerd, door een grote hoeveelheid vrijdagen en omdat ik toch al werkte in de nieuwe functie is de overlap ontstaan.

ik zal contact opnemen bij de pensioenfondsen, is er ergens een website waar ik deze informatie kan lezen?

mvg
H

Informatie over opbouw bij arbeidsongeschiktheid kun je vaak vinden op de website van het desbetreffende pensioenfonds. Er zijn geen wettelijke regels voor en er is geen plicht om bij arbeidsongeschiktheid de premieopbouw voort te zetten. Dat is aan de pensioenfondsen zelf. Soms krijg je nog een aanvulling op je huidig inkomen ook.
Staat het net op de website dan kun je ook gewoon het pensioenfonds mailen of bellen.

Als er een verschil is in salaris en je in de nieuwe baan minder verdient kan het lonen naar een advocaat te stappen als het accepteren van de nieuwe functie rechtstreeks verband houd met je ziekte. In bepaalde gevallen kan UWV toch uitgaan van je oude, beter betaalde, functie.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.