Home Forums Ziek en werken herkeuring

herkeuring

1 Started on: 1220 juni 2024 om 12:55

Tags: 

Ik ben 71% afgekeurd en heb een vervolguitkering. Ik heb een gesprek met werkbedrijf UWV gehad omdat ik wilde kijken of er werk of opleidingsmogelijkheden voor mij zijn. Tijdens dit gesprek gaf de medewerker aan dat hij een herbeoordeling wilde aanvragen omdat ik wellicht 100% arbeidsongeschikt zou zijn. Dit vanwege mijn verergerde klachten. Dat vond ik wel spannend omdat ik bang was om omlaag te gaan in percentage. Hij gaf aan dat wanneer dat vermoeden zou ontstaan we het dan zo zouden laten en op 71% zouden blijven. Nu heb ik zelf een baan in een winkeltje vlakbij gevonden voor 2,5 dag. Ik heb hem verzocht om de herbeoordeling die op 24 juli gaat plaatsvinden in te trekken. Maar dat is onmogelijk. Ik ben nu bang omdat ik baantje heb dat ik minder percentage wia ga krijgen. Wat is jullie idee hierover. gr. Bo

Als je wordt herkeurd zijn er altijd 3 uitkomsten mogelijk:
1. je bent meer arbeidsongeschikt
2. je arbeidsongeschiktheidspercentage blijft gelijk
3. je arbeidsongeschiktheidspercentage gaat omlaag

Als je werkt vindt moet je dat altijd direct melden bij UWV en na enige tijd roept UWV je op voor een herkeuring. Je hebt nu dus een herkeuring op een wat vroeger tijdstip dan gebruikelijk.
Over je kansen op een algere utikering valt weinig te zeggen. Je zult moeten kijken naar hoeveel je volgens UWV zelf nog kan verdienen. Als je meer verdient dan UWV destijds dacht dat je kunt is je arbeidsongeschiktheid meestal afgenomen. Hte bedrag is wel enigzins geindexeerd, dus niet precies gelijk aan het bedrag dat UWV destijds dacht, maar iets hoger.

Vergeet vooral niet je baantje te melden bij UWV!

Met vriendelijke groet,

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.